Guide: Sådan laver du dine egne GPS-interessepunkter

Interessepunkter – eller POI’er – gør det let at finde den nærmeste restaurant, campingplads eller seværdighed, mens du er på farten. PC World guider dig til, hvordan du får nye interessepunkter ned på din GPS.

Guide: Sådan laver du dine egne GPS-interessepunkter

Interessepunkter kaldes også POI’er efter den engelske betegnelse, Points Of Interests. I bund og grund er POI’er blot en lille database, som er indbygget i de fleste GPS’er.

POI’erne er oftest kategoriseret i forskellige emner, så man eksempelvis kan finde hoteller, sygehuse, seværdigheder, restauranter eller måske en tankstation.

Med POI’er kan man altså let finde eksempelvis den nærmeste campingplads, når du kører på ferie. POI’erne gemmer sig ofte i en menu på GPS’en, der hedder ”Interessepunkter” eller ”Særlige adresser”.

Men selvom mange GPS-producenter reklamerer med, at de har flere millioner POI’er i deres databaser, så er der stadig mange ting, der ikke er med.

Men heldigvis kan man selv gøre noget ved det, for de fleste GPS’er understøtter i dag, at man selv overfører nye POI’er til GPS’en.

Vi tager i denne artikel udgangspunkt i en TomTom GO 720, men proceduren er nogenlunde ens for andre modeller, og man vil ofte kunne finde vejledning i manualen, der følger med til GPS’en.

Sådan gør du

1. GPS’en forbindes til pc’en med USB-kablet og man installerer det medfølgende software.

2. Derefter skal man på nettet og finde en eller flere POI’er, man gerne vil have. Et rigtig godt dansk website til dette formål er www.gratispoi.dk - der har en masse både danske og udenlandske POI’er liggende klar til download.

Der findes også udenlandske websider - eksempelvis http://www.poidownload.co.uk - som har en masse POI’er over ting på de britiske øer.

3. Find og hent filen. Hos gratispoi.dk får man en ZIP-fil med en samling filer. Alt efter hvilken GPS, man har, skal man bruge forskellige filer. Generelt gælder det, at følgende filer hører til følgende GPS-mærker:

*.ov2 - TomTom
*.asc - Navigon
*.csv - Garmin, X-road og Mio
*.gpx - Garmin (via Poiloader)
*.kml - I-GO
*.bmp - logo-fil

Har man en TomTom, så skal man altså bruge den fil, der ender på .ov2 samt .bmp-filen. Den sidste viser logoet til POI-kategorien og bliver vist både i oversigten og på selve kortet, når man kører.

4. Overfør filerne til GPS’en. Begge filer skal overføres til GPS’en. Du kan enten bruge programmet, der følger med GPS’en, eller i tilfældet med TomTom GO 720, så kan man også bare åbne GPS’en, som findes som et almindeligt drev i ”Denne Computer”.

Her finder man den mappe, der hedder ”Western and Central Europe”. De to filer skal trækkes med musen direkte herover i denne mappe.

5. Og så er man faktisk kørende. Nu kan du på GPS’en vælge Naviger til, Interessepunkt og så finde din nye kategori.

Det er desværre ikke alle GPS’er, der lige så lette at opdatere POI’er på, men det kan lade sig gøre på de fleste. Man kan læse en glimrende vejledning til eksempelvis Garmin GPS’er hos gratispoi.dk, og på siden kan man også downloade de programmer, som man har behov for for at komme i gang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere