Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

GPS i piano-lak

Navigon 7110 er en værdig udfordrer til både TomTom og Garmin, som hidtil har siddet på toppen af det danske GPS-marked. Men den er stadig lidt sløv i optrækket og kræver teknisk indsigt og snilde.

GPS i piano-lak

Navigon var kendt for at levere GPS-navigation til PDA'er, da de første billige GPS-løsninger kom på markedet. Men markedet har rykket sig til fordel for egentlig navigatorer, og det har Navigon også.

Deres nye 7110 byder både på et flot design og topspecifikationer, men gav os også en del problemer under testen.

Lad os begynde med designet. Der er tale om en lille sag på 13,1 x 9,2 centimeter. Tykkelsen er nede på 2,3 centimeter, og det betyder, at vægten lige akkurat kan holdes under de magiske 200 gram. Skærmen er på 4,3 tommer og i bredformat, som moden foreskriver.

Det mest interessante ved designet er dog holderen, der er noget utraditionel. En lang, hård "tunge" af plast monteres på ruden med en sugekop.

For enden af tungen er der en stor, rund skive, som GPS'en skrues ned i. Montering er rimelig ligetil, men det er desværre lidt besværligt at få maskinen ud af holderen igen.

Til gengæld sidder den rimelig godt fast - også når man kører på et ujævnt underlag, og det hele ellers hopper rundt. Her er Navigon 7110 rimeligt stabil, og man kan godt følge med på skærmen.

Nye funktioner

Ser man under kølerhjelmen, så byder Navigon 7110 på en række spændende nye funktioner, hvor det mest interessante uden tvivl er det såkaldte RealityView.

RealityView giver et mere realistisk overblik over især komplicerede motorvejsudfletninger. Cirka en kilometer før man nærmer sig en udfletning, får man på skærmen vist de vejskilte, som er placeret over udfletningen.

Det lyder måske lidt kringlet, men det er utrolig smart - især hvis man ikke kender vejen, man kører på.

Navigon har samtidig indbygget en "vognbaneassistent", som også i god tid angiver, hvilken vognbane, man skal lægge sig i, for at komme den rigtige vej.

Det er en simpel ting, men der er ingen tvivl om, at det fungerer rigtig godt. Især i udlandet er der kommet flere og flere komplicerede motorvejssammenfletninger, hvor to eller flere veje mødes i store blomster og rundkørsler, og her holder GPS'en fuldstændig styr på, hvad "Toutes directions" betyder i forhold til "Autres directions".

Slut med kørebog på papir

En anden smart funktion, som nok er efterspurgt af mange, der bruger bilen til erhvervskørsel, er en indbygget kørebog.

En sådan har Navigon 7110, og det betyder, at man let kan markere, om en tur er erhverv eller privat - og så eksempelvis en gang om måneden overføre data til PC'en via det medfølgende kabel og program. Data kommer i et format, som let importeres i Excel.

Det kræver lidt arbejde og en god portion viden om, hvordan man får GPS'en til at fungere sammen med PC'en, men så har man også et glimrende redskab til at holde styr på arbejdskørslen.

Lidt det samme gør sig gældende med den indbyggede Bluetooth-funktion, som gør det muligt at bruge Navigon 7110 som håndfrit sæt til mobilen.

Også her kræves mindst et par kurser fra Ingeniørhøjskolen, før man uden problemer kan få det til at fungere, og man bliver ikke hjulpet meget af den noget ubehjælpelige oversættelse fra engelsk til dansk.

TomTom har vist, hvor let og simpelt den slags kan - og skal - gøres. Det bør Navigon lære noget af, hvis funktionen skal kunne bruges af menig mand.

Sløv processor

Samsung-processoren er godt nok på 400 MHz, men det er som om Windows CE-systemet - der ellers traditionelt er ganske hurtigt - ikke fungerer rigtig godt på den platform.

For ganske ofte tog det lang tid for systemet at reagere på en kommando - ja, der kom ligefrem det karakteristiske roterende timeglas frem selv i forbindelse med standard-opgaver.

Sløvheden var dog ikke det mest generende. Det var derimod de små ikoner og den upræcise skærm. Der følger en lille pen - en stylus - med, som man kan bruge til at trykke på skærmen. Og den bliver man faktisk nødt til at bruge, hvis man da ikke har meget tynde, spidse fingre. Bogstaver og knapper er alt for små til, at man kan prikke på dem.

Navigon 7110 er en flot GPS, der har masser af gode, avancerede funktioner - og tilmed til en rimelig pris.
Der er ingen tvivl om, at Navigon for alvor truer Garmin og TomToms dominans på markedet.

Men selvom Navigon 7110 er blevet langt lettere at bruge, så er der stadig et par knaster, der kan trænge til at blive rettet til.

Navigon 7110 koster cirka 4.000 kroner for Europa-versionen, og du slipper med 500 kroner mindre, hvis du kan nøjes med Skandinavien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere