God lyd, men kun til hjemmet

Creative har lavet en højtaler til afspilleren Zen Vision:M. Lyden fra Playdock Z500 er god, og designet er flot, men højtaleren er for tung til, at man tager den med sig.

God lyd, men kun til hjemmet

I juni anmeldte vi Travelsound Zen V, der er en bærbar højtaler til Creatives Zen V MP3-afspiller. Og nu er turen så kommet til storebror Playdock Z500, der er en højtaler til Creatives Zen Vision:M.

Ideen bag de to højtalere er den samme, nemlig at de skal bruges som dockingstation til afspillerne og kunne tages med.

Playdock Z500 er en flot højtaler i et stilistisk hvidt design, der særligt fra siden tager sig godt ud. Den ligner noget, der har parret sig med en Mac, og man kan sagtens være bekendt at have den stående.

De 36 x 17 x 16 centimeter, den fylder, er desværre ikke bare lige at tage med sig, for Playdock Z500 vejer cirka 2,5 kilo. Det gør den til en tung sag, som er besværlig at tage med, når man skal noget. Desværre, for det er ellers en stor del af ideen med højtaleren.

ZEN Vision:M ryger nemt ned i holderen på højtaleren og går straks i gang med at lade op. Dog kun hvis Playdock er tilsluttet en stikkontakt, er den på batterier, lader den ikke afspilleren op.

Den medfølgende fjernbetjening kan de mest basale funktioner og fungerer fint. Til gengæld er det knap så fint eller nemt at høre radio.

FM-antennekablet skal sættes i stikket til høretelefonerne på selve Zen Vision:M, og det er lidt bøvlet. Kablet hænger og dingler, og det havde været nemmere med en indbygget antenne i højtaleren.

Med Creatives løsning kan man let glemme antennen, hvis man tager Playdock med sig.

Udvider lydbilledet

Der er en audio/video-udgang på højtaleren, så billeder eller film på Zen Vision:M kan ses på et fjernsyn, og den kan også tilsluttes en computer.

I forhold til størrelsen er der kraft og saft i Playdock, der spiller højt og godt. Subwooferen kan reguleres via Bass-knappen, der lidt irriterende, men på grund af udseendet, er placeret bagpå højtaleren.

Playdock har funktionen "bred stereoeffekt", og den skal være slået til for at få den bedst mulige lyd fra højtaleren, særligt når man hører rock, og andet der "larmer" en del.

Den brede stereoeffekt udvider lydbilledet, og når først man har slået den til, slår man den ikke fra igen.

Hvor er det så, at man skal bruge højtaleren? Hvis du har en Zen Vision:M-afspiller og mangler en højtaler til køkkenet, kontoret eller kollegieværelset, så er Playdock Z500 meget velegnet. Hvis altså du vil betale 1.500 kroner for en højtaler, helt billig er den altså ikke.

I stuen kan den sådan set også sagtens bruges, særligt til lyttere uden de helt store lydtekniske krav.

Højtalerens store problem er vægten, der for en transportabel enhed er for stor. Det gør den besværlig at tage med på stranden eller i parken, og det gør anvendelsesmulighederne færre. En slankekur til Playdock Z500, og så ville det se meget bedre ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere