Store mobilfunktioner til lille pris

Næsten hver uge byder på nye mobiltelefoner. En af de nyeste er Sony Ericssons K550i. Den tilbyder de fleste nyere funktioner, men formår at ramme en rimelig pris. Så hvis du er ude efter en mobil, som næsten kan det hele, er Sony Ericsson K550i et godt valg.

Store mobilfunktioner til lille pris

Sony Ericsson har de seneste par år slået sig op på at levere stilsikre mobiler med rimelige kameraer og mange musikfunktioner.

Den nye model K550i er ikke en undtagelse og er en sort- og sølvfarvet lille telefon med kamera.

Den vejer næsten ingenting, og dens flotte design matcher fint den noget dyrere storebror w880i.

De små designtaster kan dog godt være svære at ramme, hvis man har alt for store fingre. Men det er ikke et stort problem, og tasterne ser pæne ud på den lille mobil.

K550i vejer mindre og er tyndere end K800i fra samme Cybershot-serie, og dens kameraklap til objektivet er også blevet gjort bedre end k800i.

Desværre er der ikke et af de gode 3,2 megapixel kamera i K550i, men kun et standard 2 megapixel. Derfor bliver billederne ikke lige så pæne som på K800i, og det virker som en skam at sætte et halvdårligt kamera i en ellers stærk ny mobil.

Skal man betale for plads?

I lighed med de fleste andre mobiler fra Sony Ericsson, så er K550i en meget nemt betjent mobil. Vi har før set modeller fra Sony Ericsson, som var lidt sløve i betjeningen, men K550i formår at gøre betjeningen flydende. Derfor tog det også kun få minutter, før vi kunne styre hele mobilen uden problemer.

Samtidig er det ret enkelt at lægge musik ind på k550i’eren. Vi vil faktisk sige, at det er en af de nemmeste mobiler, vi har prøvet længe. K550i kommer med 72 megabyte indbygget hukommelse, som er nok til cirka 20 sange eller 70 billeder.

Du kan også sætte op til 4 gigabyte M2-hukommelseskort i, der kan købes som ekstraudstyr til omkring 500 kroner.

Find musikken med K550i

Ud over de efterhånden obligatoriske funktioner inden for billede og lyd, så er der en del andre gode ideer i K550i. En af de ting, som vi er ret vilde med, er, at den husker, hvem du skriver mest sammen med og sørger for at lægge de pågældende kontaktpersoner øverst.

K550i har også en meget sjov musik id-funktion, hvor du kan optage 15 sekunder af en sang, og efter et kort opslag på internettet, vil den give dig alle oplysninger om sangen, inklusive hvem der har lavet den, hvornår den udkom, og hvad sangen hedder.

Vores test involverede både et ældre Paul Simon nummer og et ret nyt et af slagsen med Tom Waits, og begge identificerede K550i uden problemer.

Halvdårligt kamera

Vi testede K550i’erens kamera mod den lidt ældre model kaldet K800i. Har tabte K550i stort. Billederne var lidt slørede, og selve betjeningen af kamerafunktionen var ret langsom. Det er desværre, hvad man kan forvente af de almindelige 2 megapixels kameraer, men det er dog stadig en skuffelse, at der ikke følger SonyEricssons meget bedre 3,2 megapixel kamera med.

Med i sættet til K550 følger hovedtelefoner. Det er dejligt, at producenten gider give os dem med, men sættet lider desværre af fraværet af bas og havde en ret metallisk lyd.

Skal du derfor have glæde af musikfunktionerne, så er der ingen vej udenom at investere i bedre høretelefoner, eventuelt et par stereo Bluetooth, som K550i understøtter.

Ud over høretelefoner følger der USB-ledninger med, som gør det muligt at slutte K550i direkte til en pc for at overføre især musik og billeder.

Alt i alt ender vi med at give K550i fire stjerner, da kameraet ikke er fantastisk, og fordi at den ikke kan måle sig med storebroren W880i.

K550i er en lækker mobil, hvis man vil havde alle de dyre funktioner og det lækre nye design. Desværre kan specifikationerne ikke helt matche de lidt dyrere mobiler, men til gengæld kan K550i erhverves for 1.700 kroner, mens både K800i og W880i dag koster omkring 3.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere