Skøn og tynd musikmobil

Den har et lækkert look, en skøn lyd og ligger godt i lommen. Desværre skuffer det indbyggede kamera på Sony Ericssons nye Walkman-mobil, W880i.

Skøn og tynd musikmobil

Sony Ericsson W880i er den hidtil slankeste mobiltelefon fra Sony Ericsson. Samsung har et par modeller, der er endnu tyndere, men de kan ikke måle sig med svensk-japanerens udstråling.

Forsiden funkler i børstet stål, bagsiden brillerer med blød gummi - og afstanden mellem de to er altså bare 0,95 centimeter.

Her er intet, der knirker eller giver sig. Så i modsætning til visse andre superslanke mobiler er man aldrig nervøs for, at den skal knække. Man mærker slet ikke, at man har de 71 gram i lommen. Den lave vægt er en stor gevinst, når man bruger mobilen som MP3-afspiller - eksempelvis på løbeturen.

Afspilleren giver et fint overblik over musikken, og lyden fra de medfølgende ørepropper er god. Her medfølger ekstra gummihætter, så du kan vælge den størrelse, der bedst matcher dine ører. Du kan også tilkoble dine egne hovedtelefoner med den medfølgende adapter (3,5mm) - eller trådløst via Bluetooth-forbindelsen (A2DP).

Tynde og hårde taster

Musikken lagres på Memory Sticks i mikroformat. Det medfølgende kort på en gigabyte rummer cirka 20 cd'er i normal MP3-kvalitet.

Kortet proppes i en smal sprække på siden, hvor stikket til lader og hovedsæt for en gangs skyld også er placeret. Sangene kan overføres med den almindelige filhåndtering, for Sony har heldigvis opgivet fortidens fatale forsøg på kopibegrænsning.

Musikalsk skuffer W880i egentlig kun på et punkt: Vi må undvære den glimrende RDS-radio, som ellers er blevet en selvfølge i Walkman-familien.

Som på de andre Walkman-mobiler er her praktiske genvejsknapper til de vigtigste afspilningsfunktioner. Men nummer-tasterne vil ikke falde i alles smag.

De er så tynde og hårde, at man godt kan få ondt i fingerspidserne efter en længere sms-session. Eller også udvikler man hård hud - ligesom guitarister. Knapperne er dog nemme at ramme, så til opkald og korte beskeder er her ingen problemer.

Skuffende kamera

Kameraet skuffer, da det hverken har autofokus eller blitz/fotolys. Så trods en hæderlig opløsning på to megapixel kan billedkvaliteten ikke måle sig med de federe forgængere i Walkman-serien.

Videooptagelserne (176 x 144 pixel) egner sig også kun til visning på telefonens skærm, som de ikke engang udnytter fuldt ud.

Skærmen måler kun 1,8 tommer, men den er klar og finkornet (240 x 320 pixel). Det lille skærmformat skåner batteriet, og test-eksemplaret var kun til opladning et par gange om ugen.

Da W880i er en 3G-telefon, har den et ekstra VGA-kamera på forsiden. For det tilfælde at din samtalepartner også har en 3G-mobil, og I begge er inden for 3G-nettets begrænsede dækning.

En større 3Gevinst vil for mange være muligheden for netadgang i et tempo, der minder om bredbåndet derhjemme.

Nogle vil savne WiFi, men selv om W880i har ganske habile mail- og kalender-funktioner, er den ingen smartphone. Bare en smart telefon. Og som sådan er den virkelig vellykket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere