Billig blæk fra Kodak

Kodak, den gamle kameragigant, vil ind på markedet for inkjet-printere. Derfor lanceres nu tre inkjet-printere med meget billige blækpatroner.

Almindeligt sort printerblæk er en af verdens dyreste væsker på trods af, at det produceres i så store mængder.

Det blev en gang udregnet, at hvis man fyldte et olympisk svømmebassin med printerblæk, så ville blækpølen have en værdi på 36 milliarder kroner.

Derfor forstår man godt, at den tidligere kamerakæmpe Kodak forsøger at komme ind på markedet for inkjetprintere ved hjælp af billig blæk.

Ifølge avisen USA Today vil et sæt patroner til Kodaks nye inkjet-printere koste omkring 150 kroner. Det er billigt i forhold til konkurrenterne Canon, Epson, Lexmark og HP, som tager omkring 360-480 kroner for et sæt nye patroner.

Analysefirmaet Lyra Research har regnet ud, at de store printerproducenter tager en avance på 75 procent på deres blæk. Så det er vel også derfor, at Kodak kan sælge blækken så meget billigere. For firmaet, der præsterede et underskud på 3,6 milliarder kroner sidste år, har nok ikke ligefrem brug for at sælge patronerne med underskud.

Kodaks tre nye printere hedder Easyshare 5100, 5300 og 5500. 5100 koster omkring 900 kroner, 5300 koster omkring 1.200 kroner, mens 5500 koster omkring 1.800 kroner. Du kan læse om printernes specifikationer her.

Kodaks tre nye inkjet-multifunktionsprintere vil blive solgt udelukkende i USA fra marts måned hos Best Buy og på Kodak.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere