Fantastisk filmoplevelse med Blu-ray

Vi anmelder den første Blu-ray filmafspiller. Billede og lyd imponerer vildt. Afspillerne er dog ekstremt dyre og filmudbuddet er – indtil videre - temmelig ringe.

Fantastisk filmoplevelse med Blu-ray

Fremtidens runde format til film hedder Blu-ray eller HD-DVD, alt efter hvilken producent, du taler med.
Panasonic støtter det førstnævnte format og det samme gør store producenter som Sony, Samsung, Pioneer, Apple og Hitachi.

Den konkurrerende standard HD DVD bakkes af andre tunge navne, og de HD DVD-afspillere, som findes på det amerikanske marked, er betydeligt billigere end en Blu-ray alternativerne. Teknisk har Blu-ray større lagerkapacitet (op til 25 gigabyte per skive) og har – indtil videre - bedre mulighed for interaktivitet end HD DVD.

Nå, men vi skal nu teste vores første Blu-ray afspiller, som er Panasonics DMP-BD10.

For at se, hvad maskinen kunne præstere under optimale forhold, anvendte vi Sonys VW100-projektor til testen. Projektoren hører til i den dyre ende og understøtter 1.080p-signaler.

Vi havde lånt to filmtitler fra Sony Pictures i full-HD format. Og hvilken billedkvalitet! Skarpheden var utrolig god, og vi vænnede os hurtigt til at se hudporer og skægstubbe på alle skuespillere, som dukkede op på Euroscreen-lærredet.

Vi så dog ingen forskel mellem 1.080i og 1.080p indstillingerne, hvilket nok skal forklares med, at kildeformatet er 1.080p i 24 hertz, og i begge tilfælde fik vi fuld opløsning i slutsignalet.

Skal vi nævne noget negativt, er det, at billedet bliver en smule ujævnt sammenlignet med, når vi så film i lav opløsning.

Elendigt filmudvalg

Panasonics maskine kan naturligvis også afspille dvd-film, og på forsiden af afspilleren finder man, foruden HDMI-udgangen også component- og scart-udgang.

Lyden sender du digitalt til recieveren, eller også lader du afspilleren afkode 7.1-lyden, som du siden sender videre i analog form. Du skal bruge sidstnævnte metode, hvis du vil udnytte det nye format Dolby Digital Plus.

Menusystemet i Panasonic DMP-BD10 er enkelt at forstå, og har du tidligere haft med Panasonic at gøre, bliver du hurtig fortrolig med fjernbetjeningen, som har samme høje kvalitet som afspilleren.

Vi blev dog lidt utålmodige over, at maskinen skulle bruge 20-30 sekunder på at identificere og starte afspilningen af vores skiver. Desuden er indstillingsmulighederne for billede og lyd lidt sparsomme for så dyr en afspiller.

Vil du have det bedste billede til din full-HD projektor eller højopløsningsfjernsyn, så bliver du hurtigt gode venner med denne afspiller.

Hvis du har for mange penge på kontoen og simpelthen ikke kan vente på, at filmudbuddet er blevet større, og konkurrenternes modeller dukker op, så bør du købe denne ekstraordinære filmafspiller.

Til alle andre vil vi anbefale at vente, indtil konkurrencen inden for Blu-ray bliver større, og flere maskiner kommer på markedet. Sony har allerede annonceret, at deres afspiller dukker op i starten af 2007 med en forventet pris på cirka 10.000 kroner, eller omkring 25 gange så meget som en dvd-afspiller fra Kvickly.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere