Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

To mikro-mus til den bærbare

Logitechs mus er en tand eller to mere gennemført end Microsofts, og da prisen er ens, er valget let.

To mikro-mus til den bærbare

Alle bærbare pc'er har indbygget muse-erstatning, men hvis man skal arbejde i længere tid eller nørkle med præcisionskrævende billedbehandling, er en rigtig mus at foretrække. Derfor findes der masser af mus, som er udviklet specielt til de bærbare. Vi har her fat i to aktuelle modeller fra verdens største musemagere: Logitech og Microsoft.

I grunden har vi aldrig helt forstået, hvorfor mus til bærbare skal være så små. Selvfølgelig fylder de mindre i tasken, men en almindelig mus fylder i forvejen så lidt, at gevinsten er begrænset. Folk med store hænder kan føle, at disse mus helt forsvinder i næven.

Men hvis man vænner sig til at styre med fingrene, har man alligevel et godt greb om sagerne. Begge mus har gummibelagte kanter, og deres symmetriske krop passer lige godt i højre som i venstre hånd. I øvrigt har mikro-musene den fordel, at de er meget børnevenlige.

De to mus er næsten identiske i form og størrelse, men Logitechs er lidt mere strømlinet. Den er også tykkere i plasten, ligesom knapperne klikker lidt mere delikat. Rulleknappen bevæger sig i faste trin, mens Microsoft som vanligt bruger en trinløs rulleknap.

Det er fint nok, når man zoomer ind på et dokument, men hvis man skal vælge våben i et skydespil, er faste trin at foretrække. Begge hjul kan rulle sidelæns, som musemoden foreskriver.

Microsoft har placeret en enkelt genvejsknap ved tommelfingeren, der som standard aktiverer et ret overflødigt forstørrelsesglas. Logitech-musen har ingen særlige genvejsknapper. Vi savner de gængse frem- og tilbage-knapper, men det kniber jo med pladsen på de små musekroppe.

Haleløse

Begge mus er haleløse, så man undgår kabel-kludder i tasken og på skrivebordet. Når man ikke bruger musene, fastgøres den lille USB-sender på undersiden. Logitechs sender-modul er chokerende lille – omtrent halvt så stor som Microsofts.

Og den opbevares inde i selve musen, mens Microsofts bare klikkes på bunden, så man risikerer at tabe den. Derfor er det lidt bagvendt, at kun Logitech-musen leveres med en smart opbevaringspung.

Musene drives af almindelige "walkman-batterier" (AA). Microsoft lover op til seks måneders levetid på et enkelt batteri, hvilket er fornemt. Logitech reklamerer med et helt års levetid, men bruger så også to batterier.

Begge mus slukker automatisk, når USB-senderen fastgøres i bunden. Nu da vi har musene liggende hjælpeløse på ryggen, skal vi lige se nærmere på deres "navler".

Begge mus bruger lasersporing, som er mere præcis og mindre kræsen med underlaget. Eneste ulempe er, at vi må undvære det rødlige hyggelys. Præcisionen er fin på begge mus, men Logitechs radioforbindelse er mest stabil. Microsoft-musen har meget kort rækkevidde, hvilket kan volde problemer, hvis den bruges med en stationær pc. Den medfølgende software tilbyder de sædvanlige indstillingsmuligheder, men kun Logitech har oversat programmet til dansk.

De to mikromus har påfaldende mange lighedspunkter, men over hele linjen virker Logitechs mus en tand eller to mere gennemført. Da prisen også er ens, bliver valget mellem de to muse-modeller elementært.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis