2006: Intels superår

Stemningen må have været trykket hos Intel i både 2004 og 2005. AMD tordnede frem, og Intels processorer virkede, som om de lavede mere varme end beregninger. Men i 2006 kom Intel tilbage i absolut topform. Vi tager et tilbageblik.

Der er en måned tilbage af 2006, men mon ikke champagnen allerede er på køl i Intels hovedkvarter i Santa Clara, Californien? For det seneste års tid har været en succesoplevelse for Intel.

Oktober 2005:
Lancering af 65 nm processoren. Intel var stadig bagud på dualcore processorerne, hvor deres Pentium D serie leverede en ydelse, der var et godt stykke efter AMDs Athlon X2-serie.

Januar 2006:
De første virkende SRAM processorer på 45 nm bliver produceret. Det giver muligheden for processorer, der yder bedre uden at producere mere varme. Intel regner med at levere processorer baseret på 45 nm allerede i 2007.

April 2006:
Produktionen af 65 nm processorer overgår for første gang 90 nm processorer.

Maj 2006:
De første Core Duo processorer til bærbare pc'ere dukker op. PC World tester dem og finder, at deres ydelse overgår de fleste daværende desktop pc'ere.

Juli 2006:
Core 2 Duo lanceres. Mens Pentium D var bygget på den ældre Pentium-teknologi er der med Core 2 Duo tale om et komplet redesign. PC Worlds test viste, at ydelsen er op til 40 procent bedre end de tidligere topmodeller fra Intel og også noget hurtigere end den kun få måneder gamle Core Duo teknologi. Kunderne fangede tilsyneladende det budskab, for efter to måneder havde Intel solgt fem millioner eksemplarer.

November 2006:
Den første quadcore processor lanceres. Hvis to kerner er godt, så må fire kerner være dobbelt så godt? Ikke helt viser PC Worlds test, men det er tæt på. De største gevinster vil dog sandsynligvis komme, når Windows Vista samt spil og programmer, der fuldt understøtter de mange kerner, bliver tilgængelige.

AMD lancerer senere i november deres bud på en quadcore-baseret løsning, kaldet 4x4 eller Quadfather. Den modtages i disse dage med forbehold af it-pressen.

X-bit labs har haft fingre i det system, som PC World blev præsenteret for i Italien i oktober. Her er konklusionen, at mens AMD's Quadfather er interessant og anderledes, så formår den at bruge helt op til 501 Watt under maksimal belastning – og det på trods af at den i samtlige test, som X-bit labs kunne finde på, lå efter Intels Q6700 quadcore processor.

X-bit lab fremhæver netop de samme betænkeligheder, som vi på PC World havde, nemlig at AMD-systemet er lukket. Forstået på den måde at der er tale om specialkomponenter med motherboards fra en til to producenter og en ny sokkel kaldet 1207, hvorimod Intels tilsvarende quadcore-løsning, kaldet Q6700, deler sokkel og motherboards med Intels øvrige produktlinje.

Vil du læse mere om Intels fremtidsplaner, så løftede Intel sløret for en del af planen frem mod 2010 i dette interview med PC World.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere