Få en gratis router

FON uddeler nu gratis routere i Danmark, så du kan blive en del af det verdensomspændende WiFi-netværk. TDC er langt fra begejstret for idéen og klar til at klippe din bredbåndsforbindelse.

Det lyder fristende. Få en gratis router. Sæt den op derhjemme og så får du adgang til trådløst netværk i store dele af verden.

Sådan er konceptet bag FON, et verdensomspændende WiFi-netværk. Det er nu kommet til Danmark og i den anledning uddeles gratis routere efter "først-til-mølle-princippet".

Tilbuddet kaldes også La Fonera Promise, og det er ifølge FON allerede løbet af stablen i Tyskland og Sydkorea. Her blev der samlet uddelt 25.000 gratis routere.

Finten er, at hvis man deler sin egen trådløse opkobling med andre Fon-brugere, så får man til gengæld adgang til deres netværk.

Det vil sige, at når du er taget på sommerferie i Barcelona, kan du nemt finde et "hotspot", som en anden FON-bruger stiller til rådighed. Imens er en spansk rygsækturist måske ved at benytte din forbindelse i København.

Det er også muligt at tjene penge på at dele sin forbindelse, så andre FON-brugere skal til lommerne, hvis de "låner" lidt båndbredde fra din forbindelse.

Men de danske teleselskaber er ikke ligefrem begejstret for idéen, da et privat ADSL-abonnement typisk kun er beregnet for én enkelt husstand. Tidligere har Per Rasmussen, der online-direktør hos TDC, udtalt sig om FON til ING.dk:

- Det er en overtrædelse af vores abonnementsvilkår, og hvis vi opdager det, har vi ret til at lukke forbindelsen.

Det har i dag ikke været muligt at få en ny kommentar fra Per Rasmussen fra TDC.

Cybercity, der er Danmarks næststørste internetudbyder, byder heller ikke Fon velkommen, men ved endnu ikke, hvordan de vil stoppe deres kunder, hvis de har en FON-router stående i stuen.

- Vi ser det an og overvejer vores træk, udtaler pressechef Peter Glüsing fra Cybercity til PC World.

Du kan læse mere om FON her.
http://blog.fon.com/dk/

PC World har bestilt en gratis router og vender tilbage med en test.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere