PC Worlds favoritter i 2006

Hvert år byder på smarte, innovative, gode og spændende produkter. Men hvilke har gjort særligt indtryk på PC Worlds redaktion i 2006? Læs videre og se om du er enig.

2006 var et udstyrsår

Der er lidt over en måned tilbage af 2006, men før resten af året går op i juleræs og gaveindkøb kan PC Worlds redaktion præsentere de tre produkter, der gjorde størst indtryk på os hver især i 2006.

Det er ikke noget nemt valg, for hver uge ryger der rigtigt mange pressemedelelser, omtaler og pr-henvendelser ind på redaktionen.

Samtidig finder en del af produkterne vej ind på kontoret, af og til i en sådan grad af papkasserne skærmer os fra resten af husets undrende blikke.

Men en vigtig del af arbejdet er sorteringen af, hvad der er relevant og mindre relevant for læserne.

Sådan er det også med vores favoritprodukter i 2006 - så læs videre og se om du er enig.

Chefredaktør Lars Jacobsen

Intels quadcore QX6700 processor

Indtil midt i november var det oplagte valg Intels imponerende Core 2 Duo processorer, men med lanceringen af den første processor med fire kerner i én pakke er der ingen tvivl om, at QX6700 er en af mine favoritprodukter i 2006. Nu venter jeg bare på Vista og flere spil, som for alvor kan udnytte den absurde regnekraft, jeg har siddende inde i kabinettet. Du kan læse testen af quadcore-processoren her.

20 Mbit bredbånd

I efteråret 2006 satte vi på PC World fokus på næste generation af bredbånd, kaldet ADSL2+, der aktuelt leverer hastigheder på op til 24 Mbit. Ved hjælp af en række nye teknologierer hastigheden på min hjemme-linje steget fra 512 Kbit til 20 Mbit. Har man først prøvet det, er der ingen vej tilbage, nogensinde.

Du kan læse PC Worlds købsguide til superhurtigt bredbånd her.

Dell XPS 1710 spillebærbar

Den er stor, den er tung og den har et lidt kedeligt design – men til gengæld så er det min favoritbærbare for 2006. Kombinationen af den bærbare Core Duo processor (nyeste udgave har den lidt hurtigere Core 2 Duo), GeForce Go 7900GTX og en 17 tommer skærm med en imponerende opløsning på 1900 gange 1200 pixels giver en rigtig god transportabel spillemaskine. Alienware har måske flottere maskiner, men i rå kraft kan få slå Dells XPS-serie. Du kan læse anmeldelsen af Dell XPS 1710 her.

På ønskelisten i 2007: Et GeForce 8800GTX og nogle af de kommende DirectX10 spil som f.eks. Crysis, så skal der testes!

Nyhedsredaktør Mikkel W. Nielsen

Hybridt videokamera

Under årets IFA-messe i Berlin præsenterede Hitachi sit nyeste videokamera, det hybride DZ-HS303.

Videokameraer, der optager på enten dvd-skiver eller harddisk, er set før, men Hitachis DZ-HS303 kan begge dele. Uden brug af computer kan optagelserne kopieres fra kameraets harddisk til den indbyggede dvd-optager. Det er også muligt at redigere i indholdet, inden det gemmes på dvd'en, hvis nogle af optagelserne ikke er helt vellykkede. Smart. Vi har netop modtaget kameraet til test, og så må vi se, om det lever op til sin status som det mest spændende videokamera fra 2006.

YouTube

Jeg må indrømme, at jeg bruger al for meget tid på at trawle igennem videoklip på YouTube. Der er fantastisk mange dårlige indslag, men det opvejes helt af de guldklumper, som man også kan støde på. Apropos guld, så kunne Google også godt se, at YouTube kunne blive en guldrandet forretning, og derfor opkøbte søgemaskinen videoportalen, efter den i år fik sit helt store gennembrud. Flere af de gode videoklip fra YouTube finder i øvrigt vej til Notesbloggen på PC World, der hver fredag bringer en interessant, tankevækkende eller overraskende film. Læs mere her.

Priserne på LCD-tv

Kvaliteten er gået op, mens priserne er gået ned på LCD-tv i 2006. Og denne positive udvikling ser ud til at fortsætte. Som vores seneste tv-test viser, er LCD-tv endda blevet konkurrencedygtige med plasma-tv. Under IFA-messen i september fortalte Samsungs topchef, Gee Sung Cho, under åbningstalen, at vi inden for de kommende fire år vil opleve et digitalt boom, når det gælder forbrugerelektroniske produkter. Især produktionen af LCD-skærme vil eksplodere, og ud over fladskærme i vores hjem vil vi få masser af skærme i bilen og andre steder, som vi dagligt besøger og benytter. Børnene vil møde displays i skolen, og det bliver en naturlig del af hverdagen at have en LCD-skærm inden for rækkevidde. Læs mere Samsungs topchef fremtidsspådomme her.

På ønskelisten 2007

Jeg har længe begejstret bakset rundt med mit Nikon D70 og er efterhånden ved at få styr på de mange manuelle muligheder, som det digitale spejlreflekskamera giver. Men i det nye år kan det være, at det bliver udskiftet med en ny model. Lige nu overvejer jeg at kravle lidt længere op ad den semiprofessionelle rebstige med et Nikon D200 under armen. Det har større LCD-skærm, hele ti megapixels og mere præcis hvidbalance. Jo tak – mere af det hele. Da PC Worlds journalist Michael Karbo anmeldte kameraet i maj fik det karakteren seks ud af seks. Læs anmeldelsen her.

Onlineredaktør Jes Schyum

Googles mange webtjenester

Der kom rigtig mange brugbare webtjenester fra Google i år. Især kalenderen Google Calendar og tekstbehandlingsfunktionen i Google Docs & Spreadsheet er gode. Du kan have mange forskellige kalendere samtidig i Calendar, og du får tilsendt en sms, når du skal til møde. Du kan også synkronisere dine aftaler med din mobil via Gcalsync og
Zyb. Tekstbehandleren er baseret på Writely og virker upåklageligt. Den er god at bruge, hvis man bruger mange pc'er i løbet af dagen. Men også RRS-feed læseren Google Reader er yderst brugbar, når man vil holde sig opdateret.

Sony Ericsson K800i

K800i er den bedste kameratelefon, vi har testet hidtil. Her får du et godt kompaktkamera på 3,2 megapixels med telefon. Og den nye BestPict funktion, der giver en større chance for at fange det perfekte øjeblik, er godt tænkt. Samtlige ni billeder tages i fuld opløsning og alle ni billeder vises umiddelbart på skærmen, så brugeren hurtigt kan bladre igennem rækken og vælge de billeder, som skal gemmes. Det er rigtig smart. Eksempelvis kan man fravælge de fotos, hvor ens fotomodeller har lukkede øjne.

Creative Xmod

Årets lydprodukt må være Xmod
Xmod. Hvis du er træt af lyden på dit interne lydkort, så er dette eksterne lydkort en god og smart USB-løsning, der ikke kræver drivere. Især effekten Crystalizer er afhængighedsskabende, da det giver en sprød og lækkker lyd. Xmod kan også forbedre lyden på medieafspilleren eller stereoanlægget. Det store volumenhjul er nærmest uundværligt, når man først har prøvet Xmod'en.

På ønskelisten i 2007:
Vista, Zune, Photoshop og lille megamobil

Vi har stortestet Windows Vista her i 2006, og det lover rigtig godt for internetbrugernes sikkerhed i det nye år. Vista er klippestabilt, er programmeret til flere kerner og er superflot. Det ligner en sikker vinder til næste år. Husk også at følge Vistabloggen
i den nye år.

Microsofts iPod-dræber hedder Zune og sælger ikke efter forventningerne i USA, siden den blev lanceret den 18. november. Det betyder måske, at Zune kommer før til Europa end beregnet? Alene dens indbyggede WiFi-muligheder gør den spændende.

Verdens bedste billedbehandlingsprogram Photoshop CS2 kommer i en version CS3 en gang til foråret. Rygterne lyder på, at der kommer en masse spændende nye funktioner, herunder et roterende canvas.

Måske bliver 2007 året, hvor man kan få en lille mobil, der har en ekstra lang batterilevetid, så der er fem dage imellem hver opladning, selv om man flittigt bruger dens strømslugende WiFi- og Bluetooth-funktioner. Den kommende Nokia N95 har alle funktioner, man kan drømme om, inklusive GPS og en fornuftig størrelse, men kan den holde på strømmen?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere