Fly on the wings of Flybook

Flybook V33i er svær at slå, når det gælder opkoblings­muligheder, men kan ikke erstatte din bærbare, hvis du sidder­ meget ved ­computeren.

Første gang vi så Flybook på Cebit 2003, blev vi meget imponerede. Her var en lille, lækker computer, som syntes at have alt det, konkurrenterne manglede.

Siden da er computerens komponenter blevet opdateret flere gange. Desuden har den taiwanske producent Dialogue fået italienske samarbejdspartnere. Nu hvor Flybook endelig har nået Skandinavien, bliver den præsenteret som noget smart og glamourøst, som passer til moderne forretningsmænd og -kvinder.

Flybook er en lille computer. Den er næsten latterligt lille, i hvert fald hvad angår tastatur og skærm. Ganske vist kan du læse dokumenter på skærmen uden problemer, men det er noget pillearbejde at skrive på tastaturet. Eftersom tasterne er bittesmå, kommer du til at sludre en del, når du skriver hurtigt og taster forkert.

Vægten er desuden uforholdsmæssigt høj (1,2 kilo) i forhold til størrelsen. Men det er, fordi computeren er fremstillet af stål for at kunne klare lidt mere.

Billedskærmen er på 8,9 tommer, i bredformat, trykfølsom og desuden drejelig, så du kan folde den ned og forvandle din Flybook til en tavle-pc.

Den trykfølsomme skærm er nødvendig, eftersom det indbyggede joystick er rigtig dårligt. På undersiden af computeren finder vi en til formålet beregnet pegepen. Det kræver maksimal koncentration at navigere rundt med pennen, og vi savner den intuitive styreplade, som vi – og mange andre computerbrugere med os – har lært at elske.

I kommunikationskanalen findes alt, hvad du kan tænkes at behøve. Foruden et almindeligt Ethernet-stik er WLAN (802.11 b/g) og bluetooth (1,2) standard.

Og som om det ikke var nok, kan du indsætte et SIM-kort i siden af computeren og bruge den som mobiltelefon. På grund af den dårlige mikrofon er det beklageligvis meget svært for den, du ringer til, at høre, hvad du siger. Men muligheden for at oprette forbindelse – også hvor adgang til WLAN mangler – er utvivlsomt en interessant funktion.

Vores model understøtter kun GSM, men en model med understøttelse af HSDPA (turbo-3G) er på vej. Med vores model må vi pænt nøjes at tjekke mail langsomt. Det er for datakrævende at surfe på nettet uden 3G.

Ydelsesmæssigt er Flybook v33i ikke noget at hidse sig op over. Den strømbesparende ULV-processor fra Intel tikker derudaf med 1,1 GHz. Med en gigabyte arbejdshukommelse kan du uden problemer surfe og arbejde med dokumenter. Harddisken i vores testeksemplar er på 40 GB, men kan fås i op til 100 GB.

Batteritiden er desværre en skuffelse, det kræver mere end en time og 48 minutter at stille os tilfredse. Muligvis er søstermodellen A33i med Crusoe-processor bedre på dette punkt.

Det specielle ved Flybook er uden tvivl muligheden for at oprette forbindelse i tide og utide. Som rejseledsager er den fed, hvad angår størrelsen. Prisen er meget høj, men sammenligner vi for eksempel med Fujitsu Siemens Lifebook Q2010 med indbygget 3G-kort og kun lidt bedre ydelse til 46.000 kroner, fremstår Flybook som et ganske billigt alternativ, hvis du vil have en rigtig lille computer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere