Mobil til tegnebogen

Funktionsmæssigt findes der bedre telefoner. VK2020 lever i kraft af størrelsen, som er så opsigtsvækkende, at du ikke blot får noget at tale i – men også om.

Vi har set mange små mobiltelefoner – troede vi. For VK2020 får alle de andre til at virke store og klodsede.
Dette er en af verdens mindste mobiler.

Den er en smule længere og smallere end VK’s første ultratynde model, VK2000, men profilen er lige så påfaldende slank. Målebåndet siger: 95×47×8,8 mm. Formatet minder mest af alt om et dankort – og det er faktisk muligt at opbevare telefonen i tegnebogen.

Samtidig er apparatet så let (52 gram), at man hurtigt glemmer, man har det med sig. Også når det ligger i skjortelommen. Skulle du tabe telefonen, er den lave vægt med til at nedsætte risikoen for, at den går i stykker. Og når du oplader mobilen, kan du roligt lade den hænge i kablet fra stikkontakten.

Det mest imponerende er dog, at den ekstreme størrelse ikke går ud over betjeningen. Tastaturet er af den flade metal-membran-type, som blev populær med Motorolas Razr-modeller. De delikate taster adskilles af tynde gummilister, som er en stor hjælp, når man SMS’er.

Lydstyrken reguleres let med to knapper på venstre kant. På modsatte side, bag en plastflap, sidder et mini-USB-stik, der både bruges til opladning, pc-tilslutning og headset. Apparatet er solidt bygget – helt uden knirke-tendenser. VK2020 føles lige så lækker og eksklusiv som den flotte æske, den leveres i.

Skærmen (128×160, 262.000 farver) skiller sig ud fra mængden med den fine OLED-teknologi, som giver dybe, klare farver på en helt sort baggrund. Den er dog svær at aflæse i sollys, og når man ikke bruger telefonen, går skærmen helt i sort.

Menuerne præges af store, tegneserieagtige symboler. De er lette at finde rundt i, men navigationen kræver tilvænning, fordi OK-knappen ikke sidder i midten, men lige til venstre for de fire retningstaster. Test-modellen var også plaget af en smule sprogforvirring, men det skulle være rettet i den færdige udgave, der naturligvis har danske menuer og T9-ordbog.

VK2020 er en triband-telefon med GPRS – og ikke så farligt meget andet. For eksempel har den intet kamera, hvilket nogle utvivlsomt vil betragte som en fordel. Her er dog kalender og en rummelig adressebog, og de flerstemmige ringetoner klinger overraskende magtfuldt fra den skjulte højttaler.

Der er også blevet plads til en MP3-afspiller. Det medfølgende kabel-headset imponerer ikke, og derfor er det glimrende, at man kan tilslutte et par almindelige hovedtelefoner via den medfølgende adapter. MP3-afspillerens anvendelighed begrænses dog kraftigt af, at den faste hukommelse ikke kan udvides. De 100 MB giver plads til musikken fra 2-3 cd’er.

Du får også Bluetooth, så du kan bruge trådløse headsets – dog uden stemmeopkald. Vi fik heller ikke pc-forbindelsen til at virke, men det kan skyldes, at test-modellen var udstyret med foreløbig software. Derfor tør vi heller ikke fælde endelig dom over batteriets levetid, der officielt opgives til tre timers tale og 150 timers standby. Vores var til opladning mindst hver anden dag. Ikke voldsomt imponerende, men det er begrænset, hvad man kan forlange af et batteri i denne størrelse.

Lydkvaliteten ved samtaler er også på det jævne – især i den anden ende af samtalen. Telefonen er nemlig så lille, at mikrofonen i sagens natur holdes usædvanlig langt fra munden.

Funktionsmæssigt findes der altså bedre telefoner. Men VK2020 er så ufatteligt lille og smart, at mange vil tilgive de nævnte svagheder. Den lever i kraft af størrelsen, som er så opsigtsvækkende, at du ikke blot får noget at tale i – men også om.




IT-JOB

Unik System Design A/S

Proceskonsulent / OKR Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere