Bundkort-duel: Asus og MSI

Der er ikke meget forskel på bundkortene fra Asus og MSI. Begge har AMD’s nye processorsokkel AM2, og begge har to PCI Express x16-porte

Tæt løb mellem Asus og MSI

Asus og MSI har været hurtigt ude med bundkort til AMD’s nye processorsokkel AM2. Kortet fra Asus hedder M2N32-SLI Deluxe, og kortet fra MSI kaldes K9N SLI Platinum.
Den største forskel mellem kortene er, at processorsoklerne er monteret på hver sin måde. Rent praktisk har det dog ingen større betydning.

Udformningen af kortene er rigtig god, bortset fra et par detaljer. På Asus sidder den ene kortport til PCI Express lige lovligt tæt på en af køleribberne, hvilket kan give varmeproblemer. På MSI sidder et af strømstikkene kun nogle få centimeter fra processorsoklen og er i vejen, hvis man anvender en stor processorkøler.

Chipsættene på Asus-kortet genererer tilsyneladende en hel del varme, da de har en speciel afkølingsløsning. Fire kølere med forskelligt udseende er koblet sammen med såkaldte heatpipes.

MSI har en noget enklere kølertype på begge hovedchipsæt. De bliver meget varme, når computeren kører på fuld kraft, så spørgsmålet er, om MSI ikke burde have satset på en mere kraftfuld løsning.

Chipsættene på begge kort kommer fra Nvidia. Asus bruger Nforce 590 og MSI Nforce 570.

Nforce 590 er chipsættet til den, der vil have maksimal ydelse fra computeren. Det kræver til gengæld et meget hurtigt grafikkort. Nforce 570 er en smule enklere, men fungerer ganske udmærket for de fleste.

Fire porte til hukommelse

Kortene har fire hukommelsesporte og håndterer også samme hukommelseshastigheder, nemlig fra 533 til 800 MHz. Asus kan klare op til 16 GB hukommelse, mens MSI kan klare 8.

Begge har to PCI Express x16-porte. Det betyder, at du kan have to grafikkort i computeren og få en betydeligt bedre grafikydelse. Asus har to PCI-porte og yderligere to porte til PCI Express, mens MSI har tre PCI-porte og to ekstra PCI Express-porte.

MSI har udstyret sit kort med fire lysdioder, som viser fejlkoder, hvis computeren har problemer med at starte. Asus har ingen sådanne funktioner, men har til gengæld en ekstern SATA-tilslutning.

Ydeevnen er sjældent den afgørende faktor ved valget af bundkort. Hvis du skal vælge mellem disse to kort, er det derfor heller ikke noget, du behøver tænke særlig meget på. Kortene er helt jævnbyrdige. MSI opnår en noget bedre testværdi i de fleste deltest, men fordelene er så minimale, at de ikke spiller nogen rolle.

Asus har en større fordel, hvis vi ser på hukommelsesbåndbredden. Det drejer sig om en forskel på cirka 200 megabyte per sekund, men det er ikke noget, en almindelig bruger vil kunne mærke

Fordele med to kort

Bundkortet fra Asus skulle angiveligt have en endnu bedre ydeevne, hvis det anvendes i en computer med to grafikkort af den seneste model.

Det er kun mindre detaljer, der adskiller bundkortene fra hinanden, og kampen blev derfor også jævnbyrdig. Kortene har stort set lige god ydeevne samt lige gode kortporte og tilslutninger. De er begge konstrueret på en god måde. Det, som vejer til Asus’ fordel, er et noget bedre udbud af medfølgende programmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere