Størrelse betyder …alt!

Når man én gang har haft Dells 24" monster af en skærm på bordet, så føles en 19" skærm både gammeldags og kedelig.

Størrelse betyder …alt!

Umiddelbart kan det være svært at forholde sig til størrelser på skærme, men blot for at illustrere, hvor meget større en 24" skærm er end en almindelig 17" skærm, valgte vi at mål op. Dells skærm målte 32,8 centimeter i højden og 52 centimeter i bredden, hvilket svarer til et areal på 1.705,6 kvadratcentimeter.

Til sammenligning var 17"-skærmen 919,4 kvadratcentimeter. Det giver altså næsten dobbelt så meget plads, når man går syv tommer op i diagonalen.
Men størrelsen af panelet betyder jo ikke meget, hvis opløsningen ikke også matcher.

Opløsningen på Dell-skærmen er på 1.920×1.200 mod 1.280×1.024 på 17"-skærmen. Det betyder, at der er 2,3 millioner pixels på 24"-skærmen mod 1,3 millioner på 17"-skærmen.

Der er med andre ord tale om en ordentlig kleppert af en skærm, der giver rigeligt med plads på det virtuelle skrivebord. Her er det intet problem at have flere programmer kørende ved siden af hinanden, og store regneark bliver pludselig lette at overskue.

Også når det gælder nogle af de mere tekniske specifikationer fremkalder 2407WFP respekt. Responstiden er på blot 6 millisekunder, og det er ret imponerende, når man er oppe i så store paneler. Tilsvarende med kontrasten, der angives til 1000:1.

Den lave responstid gav især gode resultater i vores test af video. Viser man en dvd-film på skærmen, er der en smule digital støj i baggrunden, men billederne var skarpe og klare, og også farverne var meget levende og klare. Vi oplevede ikke ghosting eller nogle af de andre problemer, som kan give problemer i eksempelvis spil, og vi skulle helt tæt på skærmen for at se støj i billedet, da vi satte den til at fremvise HD-filer.

Utal af indgange

Fra en almindelig afstand stod billedet krystalklart og uden noget som helst at udsætte på det. Det var en fornøjelse – uanset hvilke opgaver vi satte den på.
Men det er ikke blot på teknik og størrelse, at Dells 24" skiller sig ud fra mængden. På bagsiden af skærmen er et utal af stik og indgange, der spænder lige fra de obligatoriske DVI- og VGA-indgange til S-Video, Composite og tilmed component.

Disse indgange bruges sammen med den ekstra kontrol, der er indbygget i skærmen. Det betyder, at man kan tilslutte eksempelvis et videokamera direkte til S-Video-indgangen og få vist film i et lille billede på skærmen (Picture-in-Picture).

Man kan også tilslutte eksempelvis en videomaskine eller tv-tuner og så bruge skærmen til at have en film eller et tv-program kørende på halvdelen af skærmen (Picture-by-Picture). Vi testede denne funktion med en digital tv-tuner samt en gammel VHS-video. Det fungerede upåklageligt og må siges at være brugbart i mange situationer.

Det er ikke blot tv-indgange, der er blevet plads til på 2407WFP. Der er også indbygget en USB-hub, hvor der er hele fire USB-udgange. Det betyder, at man uden problemer kan gemme selve computeren af vejen under bordet og stadig let kan koble MP3-afspiller, USB-disk eller mobiltelefon til – uden at skulle rode med kabler og stik under bordet. Desværre er kun to af portene placeret på siden af skærmen, hvor de klart er lettest at komme til. De to andre sidder bagpå.

Til gengæld er der på siden placeret hele to kortlæsere, så man hurtigt og let kan tømme hukommelseskortet fra digitalkameraet. De to kortlæsere understøtter op til ni formater, heriblandt CompactFlash, SecureDigital (SD) og Smart Media.

Dell 2407WFP er udstyret med et standard VESA-beslag, så den kan eksempelvis monteres på en væg, eller man kan benytte en anden fod. Og det kan der måske være en grund til at gøre, for den fod, der følger med, er ikke i samme høje kvalitet som resten af skærmen.

En monitor på 24" fylder og vejer en del, og derfor er der også brug for en god og stabil fod, hvis den skal stå godt på et skrivebord. Standardfoden er ustabil og slet ikke tung nok til at stabilisere skærmen ordentligt.

Men står man overfor at skulle opgradere sin skærm, er Dell 2407WFP så afgjort et godt bud på en skærm i 24"-klassen. Og så får man tilmed også en masse ekstra funktioner med i købet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere