Sådan, Samsung!

Samsungs nye DLP-projektor er så lille, at den kan ligge i en lomme. Kvaliteten er dog helt på niveau med de store, klodsede modeller.

Sådan, Samsung!

Projektorer kan groft sagt inddeles i to ­typer: Stationære og mobile. De stationære er ofte boltet fast i loftet og er alt andet end lette og håndterbare. Til gengæld har de en kraftig lampe og en høj opløsning.

De mobile modeller bruges primært i mindre mødelokaler til at vise Powerpoint-præsentationer og lignende for et mindre publikum. Men selv om de er mobile, er de sjældent særlig rejsevenlige. De kan let veje 10-15 kilo og fylde det samme som en stor kuffert.

Men nu er det slut med at slæbe sig en pukkel til, bare fordi man har brug for at have en projektor med i oppakningen. Samsungs nye Pocket Imager P300 er en ultralille projektor, der er baseret på den såkaldte DLP-teknologi.

Projektoren vejer kun 700 gram og fylder det samme som den nyeste Harry Potter-bog. Og så kan den køre på batteri. Alt i alt er der tale om den perfekte makker til den mobile oplægsholder.

Lille spejl på chippen dér…

Pocket Imager P300 er som nævnt en DLP-projektor, hvilket betyder, at den ikke benytter en lampe, men derimod små lysdioder (LED) til at skabe billedet. DLP står for Digital Light Processing, og teknologien blev opfundet af Texas Instruments helt tilbage i 1987.

I DLP-projektorer bliver billedet skabt af mikroskopiske spejle, der er placeret på en chip kaldet Digital Micromirror Device (DMD). Hvert spejl repræsenterer én pixel i det endelige billede.

Hvis man eksempelvis vil have en opløsning på 1.024×768, skal man altså have placeret 786.432 små spejle på DMD’en. Chippen kan flytte spejlene meget hurtigt og dermed bestemme, om lyset fra LED’erne skal gå gennem linsen eller ej.

DLP-teknologien har en lang række fordele i forhold til de almindelige projektorer. En af de væsentligste fordele er, at responstiden er væsentligt højere end på traditionelle projektorer. Det er især en fordel, hvis man viser film. Billedkvaliteten er også væsentligt højere, fordi lys­tabet er meget mindre på DLP-­projektorer, og fordi kontrasten er højere.

Skarpt og flot billede

Hvis man placerer Pocket Imager P300 omtrent 2,5 meter fra lærredet, får man et billede på cirka 63 tommer i diagonal, hvilket svarer til cirka 163 centimeter.

Opløsningen er 600×800, og det lyder måske ikke af så meget. Men vores test viste, at det i langt de fleste tilfælde var alt rigeligt. Det er eksempelvis stadig skarpt, flot og uden forvrængning, når man flytter projektoren længere bagud for at få et større billede.

Pocket Imager P300 er en præsentationsprojektor. Det betyder ikke, at den ikke kan bruges til at vise film på i en snæver vending, men blot, at der er andre modeller, der er væsentligt bedre til dette formål, og som eksempelvis har andre indgange end blot VGA og Composite, som er de eneste to, P300 byder på.

Til gengæld er den en fryd for enhver mobil medarbejder, der jævnligt er ude for at holder oplæg, og som det formål slæber sig en pukkel til på projektor, kabler og forlængerledninger.

En af de smarte funktioner ved P300 er nemlig, at den både kan køre på strøm fra stikkontakten og fra et batteri, der kan købes som ekstraudstyr. Batteriet giver cirka to timers drift, og selv med det monteret kommer projektoren ikke op over et kilo i vægt.

Samtidig forstyrrer batteriet heller ikke det flotte og stilrene design, der næsten har et skandinavisk præg med de stilrene, runde former og afbalancerede grå og sorte farver. Knapper og stik er placeret fornuftigt og er til at forstå og betjene. Menuen er simpel, men har alligevel de indstillingsmuligheder, der skal til.

Det er svært at finde noget negativt at sige om Samsungs Pocket Imager P300. Kun på opløsningen kunne man måske ønske sig lidt mere, men vi ved jo godt, at træerne ikke vokser ind i himlen – endnu. For der er ingen tvivl om, at DLP-teknologien i løbet af kort tid vil revolutionere IT-verdenen.

Snart vil vi se det indbygget i mobiltelefoner og i låget på bærbare computere og mange andre steder.
Men indtil da er Samsung Pocket Imager P300 en af de bedste, små mobile projektorer, vi har haft fingrene i. Og prisen er tilmed ganske fornuftig.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere