Digitalt tv – direkte i scart-stikket

Tuneren giver glimrende billede, men fjernbetjening og ledningsrod trækker ned.

Digitalt tv – direkte i scart-stikket

Alle danskere har kunnet se digitalt TV siden 1. april i år. Det eneste, det kræver, er et almindeligt fjernsyn og en såkaldt DVB-T-modtager – så er man klar til at se alle DR's og TV2's programmer i knivskarp, digital kvalitet.

Der findes allerede et utal af forskellige DVB-T-modtagere på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilken man skal vælge. Det bedste er naturligvis, hvis modtageren er integreret i ens tv-apparat, men selv gamle fjernsyn kan få et knivskarpt billede med en DVB-T-modtager til 7-800 kroner.

Sådan en har tyske Technotrend produceret. Modtageren er udformet som et forvokset scart-stik, som man normalt bruger til at forbinde eksempelvis en dvd-afspiller med et fjernsyn.

På bagsiden af modtageren fra Technotrend er der en antenneindgang, indgang til strømforsyningen samt en indgang til den medfølgende IR-modtager. Derudover finder man i pakken en lille fjernbetjening og en brugsvejledning.

Stærkt signal

Når strøm og IR-modtager er tilsluttet modtageren, er det blot at tilslutte den til et ledigt scart-stik på fjernsynet og tænde. Opsætningen foregår i en menu, og selv om det tager lidt tid for den at finde de trods alt få danske kanaler, så var vi kørende i løbet af syv minutter. Der var ingen problemer overhovedet.

Menuen er dansk og ganske let at finde rundt i, og når man én gang har indstillet kanalerne, så behøver man ikke tænke mere over den. Vi klarede tilmed opsætningen uden at kigge i manualen.

Menuen er tilpas hurtig, og det betyder, at også den elektroniske programguide (EPG), som er en del af det digitale tv-signal, er hurtig. EPG'en er noget af det bedste ved digitalt tv – og man bliver hurtigt afhængig af den.

Der er også indbygget tekst-tv i modtageren, så man ikke skal undvære hverken nyheder, sport eller LOTTO-tal, når man ser digitalt fjernsyn. Tekst-tv’et var ganske hurtigt og stod ligesom tv-billederne knivskarpt.

Der er ikke indbygget antenne i modtageren. Det betyder, at den enten skal kobles til en tagantenne eller en almindelig stueantenne. Vi testede begge dele og var ret imponerede over, at signalet var så stærkt.

Man kan uden problemer fange både DR's og TV2's signaler med en lille stueantenne – selv i et sommerhusområde i Odsherred!

God til begyndere

Der er dog et par ulemper ved Techno­trends løsning. For det første er der kabler både til antenne, det infrarøde øje og strøm. Det giver rod, og det kunne sagtens være klaret mere elegant.

Rod opstår også på sofabordet, der nu bliver prydet med endnu en fjernbetjening, og den som Technotrend har produceret er ikke noget at råbe hurra for. Knapperne er sløve og reagerer ofte ikke, og den ligger slet ikke godt i hånden.

Vi testede modtageren på et fjernsyn, hvor scart-indgangen vendte nedad. Det er ikke noget problem med normale scart-kabler, men vi oplevede faktisk, at Technotrend-modtageren faldt ud, simpelthen fordi den var for tung.

Signalet fejler dog ikke noget, og det hele fungerer ganske tilfredsstillende, hvis modtageren bare kan blive hængende i scartindgangen. På den måde er Techno­trend-modtageren en ganske udmærket modtager, hvis man bare lige vil se, hvad det der digitale tv er – eller måske har brug for et ordentligt TV-signal i campingvognen eller sommerhuset




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere