Transportabelt trådløst netværk

Ovislink har gjort det let at tage et trådløst netværk med på rejsen.

Transportabelt trådløst netværk

Det er og bliver en fantastisk oplevelse at gøre sig fuldstændig fri af kablernes tyranni og bare sætte sig for at surfe overalt på et trådløst netværk.

Wi-Fi er rykket ind i danskernes hjem, og flere og flere virksomheder ser fidusen ved at sende netværkskablerne på pension.

Men der er stadig mange steder, hvor en netværksforbindelse er ensbetydende med et stik i væggen og lange Ethernet-kabler, eksempelvis på hoteller, i konferencecentre eller når man er på besøg hos svigerfamilien. Her kommer Ovislink Pocket AP ind i billedet.

Pocket AP er i bund og grund bare en trådløs enhed, der både kan være router, klient og basestation. Den adskiller sig dog fra andre lignende enheder ved at være væsentligt mindre. Faktisk er selve enheden ikke større end en pakke cigaretter, 8×6 centimeter og lidt over en centimeter i dybden.

Det betyder også, at både enheden, strømforsyningen og de to medfølgende kabler kan ligge i den lille taske, der følger med i pakken.

Enkel installation, ringe sikkerhed

Installationen af Ovislink Pocket AP er utroligt simpel. Normalt er det ret kompliceret eksempelvis at ændre en router til at være en basestation (accesspoint, AP). Det kræver, at man roder med firmware-indstillinger, IP-adresser og så videre, men Pocket AP er forsynet med en lille knap på bagsiden, som kan indstilles på enten Router, AP eller Client. Lettere kan det næsten ikke gøres.

I forbindelse med vores test prøvede vi både at tilslutte enheden som router til en almindelig ADSL-forbindelse samt som basestation til et større virksomhedsnetværk.

Begge dele fungerede uden problemer, og både rækkevidde og hastighed på netværket var overraskende tilfredsstillende.

Vi kunne kun konstatere en forskel på ca. 10 meter i rækkevidden på OvisLink’en og en Linksys WRT54G-router. Pocket AP understøtter IEEE 802.11g-standarden, der teoretisk set giver hastigheder på op til 54 Mbps. 802.11g er bagudkompatibel, så man kan også bruge 802.11b-enheder sammen med AP’et. Hastigheden kom dog aldrig nogensinde op i nærheden af de 54 Mbps, men svingede snarere omkring det halve, når forbindelsen var i top.

Det bekræfter blot, at trådløse netværk fortsat ikke er velegnede til at overføre store mængder data.
På sikkerhedsfronten er der dog et par problemer.

Der er som standard ikke slået nogen form for kryptering til, selv om Pocket basestationen både understøtter 128-bit WEP-kryptering, WPA-PSK og 802.1x Radius.

Det betyder, at man faktisk åbner fordøren til sit netværk, så snart man sætter stikkene i Pocket AP. Og den medfølgende manual er hverken særlig let at forstå eller hjælpsom med gode råd til, hvordan man bedst sikrer sit netværk mod fremmede.

Perfekt til X-Boxen

Udover at Pocket AP er en glimrende rejsekammerat, så betyder den lille størrelse, udover muligheden for at trække strøm fra en USB-port, at den også er oplagt til at koble eksempelvis sin X-Box 360 på det trådløse netværk.

Den lille basestation kan let gemmes bag fjernsynet, og man slipper for at trække kabler i hele huset.
Der er dog ingen tvivl om, at det er i rejsebagagen, at Ovislink Pocket AP kommer til sin ret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere