17, flad og fantastisk

Fremragende skærm, som klarer sig godt i alle typer opgaver. Til gengæld får man også lov til at betale for den.

17, flad og fantastisk

Når der skal sælges LCD skærme i dag, er responstiden blevet en af de vigtigste parametre. Responstiden er normalt et udtryk for, hvor lang tid der går, fra en slukket pixel tændes og til den er blevet helt hvid.

Problemet er bare, at skærmproducenterne ikke er helt enige om, hvordan og hvad man måler, og derfor kan responstiderne som regel kun bruges som overordnet rettesnor. Den kan nemlig variere voldsomt mellem de forskellige gråtoner, og det er ikke til at vide, hvilket tal, producenten opgiver.

Nogle gråtoner kan være så langsomme, at skærmen visse steder vil have en responstid på over 25 millisekunder på trods af, at producenten måske har opgivet 12 millisekunder.

At der ikke er enighed i branchen, ses på de to anmeldte skærme fra Eizo og Viewsonic. Viewsonic skærmen er opgivet til at have en responstid på otte millisekunder, men alligevel klarer Eizo skærmen sig en smule bedre, selv om den har en opgivet responstid på 12 millisekunder.

Det er helt klart i spil, at man bedst kan få fornemmelse af, hvor gode responstider skærmene i virkeligheden har. Her har LCD skærmene traditionelt stået rigtigt dårligt, men de to skærme, vi har haft i testcenteret, viser, at de bedste fladskærme vil kunne bruges af alle computerspillere – måske på nær de allermest hardcore.

Eizo skærmen klarer sig rigtig godt både med hensyn til farver og lysstyrke, når man spiller.
På et punkt klarer skærmen sig dog ikke helt perfekt. Når der er meget fart på spillet, og man drejer sig hurtigt rundt, føles det, som om skærmbilledet bliver en smule sløret.

Her er ikke tale om, at objekter trækker en hale efter sig hen over skærmen, når det går stærkt, men skærmen når altså ikke helt op på siden af en god CRT skærm, når der er allermest fart på. Det virker nærmest, som om det bliver en smule tåget, men tågen letter, så snart man holder op med at dreje rundt.

Alligevel vil netop dette problem afskrække de allermest seriøse spillere. Når skærmbilledet bliver sløret, er det nemlig sværere at være helt præcis, når det går stærkt. Det er en detalje, som mange formentlig aldrig vil lægge mærke til, men det viser, at LCD skærmene stadig er et stykke vej fra det perfekte.

Eizo skærmen har indbygget USB 2.0 hub, VGA og DVI stik og ikke mindst indbyggede højttalere.
Normalt er indbyggede højttalere bestemt ikke noget at råbe hurra for, men Eizo har faktisk begået nogle ganske glimrende højttalere.

Bevares, de er kun på to watt, og bassen er ikke ligefrem i stand til at gøre underboen vred, men lyden er faktisk på højde med et par almindelige pc højttalere til en hundredekroneseddel. De fleste vil sagtens kunne leve med lyden fra de indbyggede højttalere – den traditionelle kagedåse lyd, man normalt hører fra indbyggede højttalere, er der ikke noget af her.

Kalibreringen af skærmen foregår næsten fuldautomatisk og tager kun få minutter. Der findes indtil flere forskellige standardindstillinger af skærmen, beregnet på om man for eksempel skal se film eller skrive på pc’en. Man finder de forskellige indstillinger ved tryk på en enkelt knap, så det er helt problemfrit at skifte mellem de forskellige muligheder.

Kontrasten er helt oppe på 1000:1, og det betyder, at farverne bliver mere levende at se på, ligesom billedet fremstår mere klart end på Viewsonic skærmen.
Eizo skærmen kan både drejes og vippes, men man har også mulighed for at vende skærmen – og skærmbilledet naturligvis – på højkant, hvis man vil sidde og skrive som på et rigtigt stykke papir.

Topkarakteren ville have været hjemme, hvis skærmen havde kostet 1.000 kroner mindre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere