Grafikkort til de prisbevidste

Har man brug for et grafikkort, som kan klare de nyeste spil, men ikke må koste en bondegård, så er Aopens Aeolus 6600 GT bestemt en god løsning.

Grafikkort til de prisbevidste

Aopen har benyttet sig af Nvidias grafkchip GeForce 6600 GT til at producere et fremragende grafikkort, der sætter nye rekorder i kategorien omkring 1.500 kroner.
Grafikkortet findes både til AGP og PCI Express porten og der er ingen forskel i ydelse eller pris mellem de to typer, så den side af sagen behøver man ikke at bekymre sig om. Vi har valgt at anmelde AGP udgaven.

Den tekniske side af sagen består af en DirectX 9.0c kompatibel grafikchip med 128 megabyte GDDR3 RAM. Da der er tale om en neddroslet udgave af grafikchippen GeForce 6800, må GeForce 6600 GT nøjes med det halve antal pixelpipelines, nemlig otte, og en busbredde, som også er halveret, så den kun er på 128 bit.

Til gengæld benytter grafikkortet sig af den nye GDDR3 RAM, der er specielt udviklet til grafikkort.
Men specifikationerne til trods er det er ikke lig med dårlig ydelse. Faktisk kan man spille de nyeste og vildeste 3D spil, eksempelvis Doom 3 og Half Life 2, uden nogen former for problemer og uden, at det hakker.

Det er kun, hvis man insisterer på at spille med for meget antialiasing (der fjerner de grimme hakkede kanter i 3d grafikken), at det kommer til at gå for langsomt. Med kun 2x antialiasing er det dog stadig spilbart.

I ældre spil kan man skrue op for alt, uden at man løber ind i problemer på noget tidspunkt. Udviklingen går nemlig så stærkt, at et GeForce 6600 GT grafikkort i dag yder lige så godt eller bedre end den ydelse, man fik fra topmodellerne til 4.000 kroner for 18 måneder siden.

Og det til en pris af kun 1.500 kroner. Der er ingen tvivl om, at grafikkort baseret på GeForce 6600 GT i øjeblikket er det bedste køb, når man ser på ydelse og pris.
Aopen har vanen tro fyldt kassen op med software, og udover de gængse drivere og småprogrammer er der også blevet plads til en række 3D spil.

Hele seks af slagsen følger der med, og selv om de alle har et år eller mere på bagen, er det imponerende, at der er blevet plads til dem med den lave pris.
Aeolus 6600 GT har tre udgange på grafikkortet. Den gammeldags analoge VGA udgang, en DVI udgang til fladskærme samt tv out.

I kassen ligger der desuden en VGA DVI adapter, der kan omforme et af stikkene, hvis man skulle have brug for det. Tv out delen kræver et S VHS kabel, som også følger med. I den anden ende er der både S VHS eller component udgange, såfremt man har et fjernsyn, som understøtter det. Men om kablet i sig selv er brugbart, er nok mere tvivlsomt.

Som sædvanlig er kablet nemlig for kort – kun omkring 30 centimeter langt. Det betyder, at computeren bogstavelig talt skal stå lige bag ved fjernsynet, for at stikket kan nå. Det er utroligt, at producenterne bliver ved med at smide den slags amputerede kabler i kassen. Giv os da minimum et par meter eller drop helt kablet.

Man føler sig ærligt talt en smule snydt, når man tilslutter kablet til grafikkortet, og den anden ende af kablet knap nok kan nå gulvet – vel at mærke med pc’en stående på gulvet.
Man skal desuden være opmærksom på, at grafikkortet kræver, at der tilsluttes et molex stik til grafikkortet.

Et molex stik er de små firbenede, der bruges i dvd drev og harddiske, så man skal sikre sig, at man har et ekstra til rådighed. Ellers kan det dog klares med en kabelsplitter til en 20’er.

Blæseren på grafikkortet er ikke specielt stille, om end heller ikke decideret støjende. Der er tale om en gennemsnits blæser, som man hører, uden at lyden bliver irriterende, og man kan vel dårligt forlange mere af et grafikkort til 1.500 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere