Så er der hul igennem

MIMO teknologi giver det trådløse netværk en rækkevidde, der er tilstrækkeligt til større hjem og kontormiljøer – også selv om signalerne skal gennem adskillige vægge.

Så er der hul igennem

Nu er der håb forude for alle de stakkels tit brugere, der har problemer med rækkevidden af deres trådløse netværk. En ny generation af trådløst netværksudstyr er nemlig på vej, og her benyttes MIMO teknologi, som giver en langt bedre forbindelse, end man oplever fra de eksisterende trådløse netværk.

Det betyder, at de trådløse netværk endelig kan holde, hvad de hele tiden har lovet: En rækkevidde god nok til at dække en stor bolig med pæne overførselshastigheder overalt.
Vi har testet en MIMO router med tilhørende PC Card fra Linksys.

Linksys kalder routeren for "Wireless G Broadband Router with SRX" og kortet til den bærbare pc for "Wireless G Notebook Adapter with SRX", men heldigvis kan man nøjes med blot at bruge modelbetegnelserne WRT54GX og WPC54GX. Bogstaverne SRX står i øvrigt for Speed Range eXpansion, og enhederne er baseret på chips fra Airgo Networks.

Fuld fart på

Med MIMO (Multiple Input, Multiple Output) sendes og modtages to eller flere radiosignaler samtidig via samme kanal. Der benyttes flere antenner, og resultatet bliver en længere rækkevidde og en højere båndbredde, end vi er vant til fra trådløse netværk.

I vores test sammenlignede vi det nye SRX udstyr med almindeligt 802.11g udstyr fra Linksys, og man kan roligt sige, at der er forskel. Med det gamle 802.11g udstyr skal der ikke mere end 20 meters afstand og tre vægge til, før signalet er yderst ustabilt og indimellem forsvinder helt. Når der endelig er hul igennem, er hastigheden helt i bund.

Med SRX er der til gengæld fuldt knald på signalet, hvor båndbredden er angivet til 108 megabit i sekundet. Den reelle tophastighed for overførsel af brugbare data ligger på cirka 40 megabit i sekundet, men det er nu heller ikke så skidt endda, når man tager alternativet i betragtning.

Bagudkompatibel og lidt til

SRX teknologien er bagudkompatibel, så udstyret kan bruges sammen med eksisterende enheder, hvis de understøtter standarderne 802.11b eller 802.11g.

Her fik vi en endnu en behagelig overraskelse med Linksys routeren, for selv med en klient, der kun understøtter den almindelige 802.11g standard, får man alligevel noget ud af at anvende routeren som trådløs basestation. Der er simpelthen bedre forbindelse.

Og sandelig om et trådløst netværkskort med MIMO teknologi ikke også er bedre end et 802.11g kort til at opfange signalet fra en almindelig 802.11g router. Med MIMO teknologi, som Linksys altså kalder SRX, giver den ekstra antenne gevinst på alle felter.

I øvrigt ligner Linksys WRT54GX de fleste andre brugervenlige, trådløse routere, når det gælder opsætning og indstillingsmuligheder. Routeren har fire 10/100 Ethernet porte, så man kan forbinde computere med kabel, hvis man for eksempel vil opnå højere overførselshastighed, og der er indbygget firewall og understøttelse af krypteringsstandarderne WEP og WPA.

Både Linksys WRT54GX og WPC54GX er mere end dobbelt så dyre som tilsvarende 802.11g enheder uden MIMO teknologi, men man får altså også noget for pengene. Nu mangler vi bare at se PCI kort og USB adaptere i samme serie samt noget mere konkurrence på markedet, så prisen kan komme ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere