Telefonkatastrofe

Nokia 7710 er en telefon, en lommecomputer og en medieafspiller. Og den kan ingen af delene...

Telefonkatastrofe

Normalt tester vi mobiltelefoner ved at bruge dem dagligt i minimum 14 dage og derefter gennemgå dem i vores testcenter.
Nokia 7710 er den første mobiltelefon, som vi opgav efter to dage. Den er tæt på umulig som mobiltelefon, ubrugelig som lommecomputer og håbløs som medieafspiller.

Der var en periode, hvor Nokia lancerede mobiltelefon efter mobiltelefon, der var mere eller mindre ubrugelige til alle telefoners primære formål, nemlig at telefonere. Det seneste eksempel herpå var Nokia 7610, hvor tastaturet gjorde det umådeligt besværligt at trykke nummeret ind på telefonen.

Heldigvis har de sidste modeller fra Nokia været gode, brugbare og fornuftige, så alt tydede på, at den overkreative del af designafdelingen var blevet sendt på førtidspension.

Men nej! Disse mennesker lever tilsyneladende i bedste velgående. Deres seneste kreation er Nokia 7710, der på papiret ser vældig interessant ud. I praksis er 7710 imidlertid den dårligste Nokia telefon i de sidste 10 år.

Telefonen er i bredformat med en berøringsfølsom skærm på 640x320 billedpunkter. Den bruges til at styre alle telefonens aktiviteter. Omkring skærmen sidder der nogle ekstra funktionsknapper til styring af telefonens menufunktioner. På siden af telefonen sidder knapperne til at tage telefonen og lægge på.

Og her er det allerede gået grueligt galt. Skærmen kan kun betjenes i bredformat, men telefonen holdes til øret i højformat. Ønsker man at ringe et nummer op, skal man altså taste det, mens enheden ligger ned, hvorefter man drejer den 90 grader og fører den til øret. Det kræver i praksis to hænder.

Det gør det også, hvis man skal fiske den 200 gram tunge telefon ud af lommen, når den ringer.
Skulle man lige ønske at se, hvem der ringer, inden telefonen tages, drejer det sig om at være inden døre, da skærmen er ubrugelig i stærkt dagslys.

Prøver man at anvende Nokia 7710 som lommecomputer, går det ikke meget bedre. Enheden anvender Nokias eget styresystem Series 90, der her har 90 megabyte ram til rådighed. Uheldigvis anvender Nokia en processor, der slet ikke har kræfter nok.

Alle operationer i styresystemet går i slowmotion. Det bliver ikke bedre af, at en opstartet applikation ligger åben i baggrunden og fylder op i enhedens hukommelse. Dermed går det rimelig hurtigt at skifte mellem de aktive applikationer, men enheden er elendig til at styre dem.
Vi oplevede flere gange, at enheden frøs, fordi den løb tør for ram til applikationer.

Det skyldes, at 7710 reagerer så langsomt, at man ofte prøver at starte en applikation flere gange, hvilket kan få den til at gå i baglås.
Håndskriftgenkendelsen er udmærket, men meget langsom. Her går det hurtigere med skærmtastaturet, der dog er lidt klodset.

Telefonen kunne her have været reddet af det eksterne Bluetooth tastatur, som Nokia lige har lanceret. Uheldigvis er det ikke certificeret til 7710.
Alt i alt er det synd, for applikationsudvalget på denne mobiltelefon er ellers udmærket.

Telefonens applikationer kan synkroniseres med en pc via en USB forbindelse. Det går dog meget langsomt. Det går endnu langsommere, hvis man har fået den idé at bruge mobiltelefonens mulighed for et MMC hukommelseskort til at overføre data med.

Det kræver nemlig, at man tager telefonens bagplade af, og den har Nokia forsynet med et låsesystem, der er meget besværligt. Eftersom 7710 ikke har infrarød kommunikation, er Bluetooth den eneste realistiske metode til at overføre data med.

7710 har indbygget “visual radio”. Her er ikke tale om en anden betegnelse for tv, men derimod muligheden for at synkronisere en speciel webbrowser med en radioudsendelse, så man kan få oplysninger om programmet og for eksempel deltage i online konkurrencer.

Der er ingen radiostationer i Danmark, som bruger denne teknologi, hvorfor vi ikke kunne teste denne mulighed.
Som musik og videoafspiller er denne Nokia telefon endda meget kræsen med komprimeringen af mediafilerne.

Rammer man ved siden af de optimale værdier, afspilles filerne enten ikke eller meget dårligt. Nokia har et tv bagstykke til telefonen under planlægning, så den kan bruges som transportabelt digital tv. Det virker som en god idé, for telefonen kan ikke bruges til ret meget andet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere