Månebeskyttelse til pc’en

Moonscape Protections beskyttelse af pc’en mod pilfingre og virusangreb gør det til en nem opgave at have ansvaret for, at pc’en altid er køreklar.

Månebeskyttelse til pc’en

Med Moonscape Protection kan man beskytte en pc fuldstændigt mod pilfingre, virus, formatering og andre ting, der kan ødelægge Windows installationen. Således er en frisk og uspoleret udgave af Windows aldrig længere væk end en genstart af pc’en.

Programmet er naturligvis meget anvendeligt i virksomheder, hvor en administrator dermed hurtigt kan få pc’en tilbage til ideel konfigurationen, men har man selv ansvaret for pc’er i privaten, kan det også her være en rigtig god løsning. I stedet for at bruge tid på at rense ud i suspekte programmer, kan det hele klares med en enkelt genstart.

Vi har før testet et lignende program, der dog krævede, at man installerede et stykke hardware i pc’en. Moonscape Protection er derimod rent software baseret og virker helt som lovet. Installationen tager et minut, og det man venter længst på, er defragmentering af harddisken.

Moonscape bruger nemlig den sidste del af harddisken, maksimalt en gigabyte, til at gemme sine data i, og der skal ikke ligge andre data, inden den overtager pladsen. Denne del af harddisken bliver så gemt væk, så Windows ikke kan se den, og derfor kan man heller ikke komme til at slette den ved et uheld. Har man brug for det, kan Moonscape også beskytte en anden partition udover C drevet.

Efter den første genstart starter pc’en et DOS program op, hvor man kan konfigurere, hvordan Moonscape Protection skal fungere. Skal pc’en automatisk gendannes ved hver genstart? Skal gendannelsen i stedet ske på faste tidspunkter, eller skal man selv kunne bestemme, hvornår man vil gendanne?

Det kan indstilles, så brugerne ikke behøver tage stilling til noget, men blot starter pc’en normalt, og så klarer den selv resten. Selve gendannelsen tager kun ganske få sekunder – vi nåede aldrig selv over 10 sekunder, og det betyder, at selv ved automatisk gendannelse ved hver genstart vil der kun være tale om en meget lille gene for brugeren.

Programmet kan i øvrigt også arbejde med forskellige gendannelsespunkter, så man kan vælge mellem forskellige konfigurationer, afhængig af brugeren eller den opgave, der skal løses.

Moonscape beskytter både mod sletning og mod installering af filer. Det hele er væk, når man genstarter, men man har naturligvis mulighed for at gemme nye konfigurationer. Når Windows er startet, findes der nemlig et program, hvor man har de samme muligheder som i DOS programmet for at konfigurere Moonscape Protection eller lave et nyt gendannelsespunkt.

Det betyder, at man slipper for at skulle hele vejen ud i DOS, hver gang man vil lave en lille ændring. Både DOS og Windows programmet er naturligvis beskyttet med et kodeord, så uvedkommende ikke har adgang til at pille i konfigurationen.

Uanset hvor meget man sletter eller installerer på pc’en, bruger Moonscape Protection aldrig mere end højst den gigabyte plads, den har fået tildelt under installationen. Og man kan måske undre sig over, hvordan det kan hænge sammen, at man kan genskabe flere gigabyte filer, når der nu maksimalt kun kan gemmes en gigabyte data i det beskyttede område på harddisken.

Men det er faktisk såre simpelt. Moonscape Protection gemmer nemlig slet ikke filerne. Lidt forenklet kan man forklare det således.
I det beskyttede område ligger en kopi af harddiskens indholdsfortegnelse, der også kaldes FAT tabellen.

I denne indholdsfortegnelse ligger informationer om, hvor hver enkelt fil ligger på harddisken. En sletning af en fil betyder ikke, at den bliver fysisk slettet fra harddisken – Windows fjerner blot referencen til filen fra FAT tabellen og glemmer dermed, at der var en fil det sted på harddisken.

Med Moonscape installeret får man kun mulighed for at lave ændringer i en kopi af FAT tabellen. Derfor kan man ved en genstart blot kopiere den originale FAT tabel over i det beskyttede område igen, og så er pc’en tilbage til udgangspunktet.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere