Fang de trådløse hackere

IBM er snart klar med software, der angiveligt kan fjerne 80 procent af problemerne med drive-by-hacking. Produktet kan ikke bare opdage - men også lokalisere hackere.

IBM lancerer om kort tid software, der kan sikre trådløse netværk mod uinviterede gæster. Det har længe været et stort problem, at de trådløse netværk stod pivåbne, hvilket har givet mulighed for det, som amerikanerne nu kalder drive-by-hacking. Det vil sige, at personer kan sidde i en bil uden for en virksomhed og få adgang til netværket ved at have en bærbar med trådløst netkort. IBM's nye system skal angiveligt kunne reducere dette problem.

Det nye produkt går under navnet Distributed Wireless Security Auditor. Programmet analyserer trafikken på firmaets interne 802.11 netværk og alarmerer en administrator, hvis det finder klienter, der snyder sig ind.

Programmet kører i første omgang under Linux, men IBM arbejder på en version til Windows. Sidste år lancerede IBM første version af produktet til lommecomputere.

Bruger man tre af disse klienter fra IBM på én gang, vil man også være i stand til at lokalisere hackeren på baggrund af signalet fra ham.

Peter Williams, der er analytiker hos DataWatch, siger til nyhedstjenesten Vnu.net, at hvis det virker som lovet, så vil det fjerne 80 procent af problemerne med drive-by-hacking.

- I øjeblikket er der så mange, der laver trådløse netværk i deres virksomheder, der er usikre. De er lette ofre for hackere med gode scannere, siger han.

Det skyldes især, at teknologien er blevet meget billig det seneste år. Trådløse netværk kan sikres delvist ved at slå kryptering til i form af protokollen WEP (Wired Equivalent Privacy) til, men heller ikke den er perfekt.

Værre er det dog, at mange netværksadministratorer slet ikke slår kryptering til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere