Microsoft vil blokere XP-pirater

Ulovlige kopier af Windows XP vil ikke kunne opgraderes med Service Pack 1, men eksperter vurderer, at også den beskyttelse vil blive knækket.

Microsoft vil ikke finde sig i ulovlige kopier af styresystemet Windows XP. Den første store rettelse til produktet kaldet Service Pack 1 er ved at være klar, og Microsoft siger nu direkte, at den ikke vil kunne installeres på de ulovlige kopier af styresystemet, som mange brugere har hentet ned fra internet. Det gælder især den version, der går under navnet Devils Own.

Der har tidligere været rygter om, at rettelsen ville blokere hele styresystemet, men det afvises af softwaregiganten. Rettelsen vil blot ikke kunne installeres.

Windows XP skulle ellers have været et kopi-sikkert styresystem, da det bruger en såkaldt nøgle (product activation key), der kun passer til en computer. Men det tog ikke længe, før hackerne havde lavet et program, der kunne lave falske nøgler.

Alle versioner af Windows skal opgraderes jævnligt, fordi der bliver rettet fejl, og det er her, at Microsoft nu sætter ind. Indtil videre har programmet Windows Update, der står for denne opgradering, accepteret de ulovlige kopier, men det er slut nu. De nøgler, som har floreret på internet, vil ikke kunne bruges.

En del eksperter vurderer dog, at Microsoft ikke kommer langt med denne strategi. Brugerne vil dels kunne generere nye ulovlige nøgler, som Microsoft ikke kender, og de vil dels kunne få fat i en hacket version af Service Pack 1. Hertil kommer, at Microsoft har en særlig version af Windows Update til virksomheder, der ikke kontrollerer nøgler.

Ifølge nyhedstjenesten designtechnica.com har mange lovlige brugere også brugt de ulovlige nøgler. De har købt en helt lovlig kopi af Windows XP, men de har omgået Microsofts Product Activation af to grunde. Dels ændrer de installation så tit, at det bliver besværligt, og dels har de ikke ville give Microsoft oplysninger om deres installation.

Disse brugere bliver betragtet som pirater ifølge Microsofts licensregler - også selvom de har købt en licens til Windows XP.



Vil du vide mere om Microsoft og Windows XP?

NewsScanner overvåger 300+ medier

Prøv gratis i 30 dage.




IT-JOB

Infomedia A/S

System Administrator

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere