Billig skildpadde

Med Asus AX700 får man hvad man betaler for, hvilket i dette tilfælde ikke er særligt meget. Som grafikkort til pc’er, der hovedsageligt skal bruges til nyere spil er det en tand for langsomt.

Billig skildpadde

Grafikkortet AX700 til PCI Express porten kan fås til under en tusse, og det betyder naturligvis også, at ydelsen ikke når helt op at ringe. Det kniber med kræfterne i de nyeste spil som Doom 3 og Half Life 2, der virkelig formår at sætte grafikkort på den ultimative prøve.

Er man villig til at gå på kompromis med billedkvaliteten, kan man dog sagtens få en fornuftig ydelse ud af grafikkortet, men nogen hurtigløber er der altså ikke tale om.

Som det altid er tilfældet i denne prisklasse, er blæseren ikke noget at råbe hurra for. Den lider af det sædvanlige problem med en lille irriterende højfrekvent summen. Lyden er dog ikke værre, end at man godt kan holde den ud i flere timer i træk.

Grafikchippen er ATI’s Radeon X700LE, som er lillebror til X800 chippen, der var topmodellen sidste sommer. X700 har kun det halve antal pixelshadere, nemlig otte. Desuden er busbredden til hukommelsen også halveret fra 256 bit til 128 bit.

Der sidder 128 megabyte ram på grafikkortet, hvilket efterhånden også må betegnes som værende i den lave ende. De fleste nyere spil kan sagtens udnytte 256 megabyte på grafikkortet, og det gør grafikken både hurtigere og pænere.

Den lave pris kan også mærkes på den medfølgende software. Der er kun blevet råd til en cd med drivere og Asus’ egne ekstra programmer. Spil skal man altså selv investere i. Derudover medfølger der også en DVI > VGA adapter, DVI stikket til et almindeligt VGA stik, hvis man ikke har nok i det ene, der allerede findes på grafikkortet.

Asus har dog ikke noget at skamme sig over, da firmaet har formået at presse den ydelse ud af grafikkortet, som man kan forvente til prisen. Men vil man kunne spille de nye spil med den billedkvalitet, de var tiltænkt, er det ikke AX700, man skal investere i.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere