Shima tæt på lukning

Eventyret er tæt på at være slut for den nordjyske televirksomhed Shima Communication, der siden grundlæggelsen i 1999 har været ombejlet fra alle sider. I februar forlod administrerende direktør Jørgen Bregnhøj chefstolen, og siden er det gået ned ad bakke med ekspresfart.

Den nordjyske telekommunikations-virksomhed Shima Communication, der udvikler mobiltelefoner til blandt andet det kinesiske marked, balancerer på randen af en konkurs. Kassen er tom, og ledelsen kæmper i disse dage en desperat kamp for at skaffe penge til lønninger til de 80 ansatte.

Situationen er så presset, at virksomheden må lukke, hvis ikke der findes en løsning på de finansielle problemer indenfor et par dage, oplyser administrerende direktør Peer Lohmann.

Løsning senest fredag

- Vi mangler en del penge, hvis vi skal klare den, men hvor mange kan jeg ikke oplyse. Vi har ikke betalt løn til medarbejderne for april, og jeg tror ikke, at de vil vente længere, hvis der ikke er kommet en løsning på fredag, hvor maj-lønnen skal udbetales.

Ifølge Shima Communications administrerende direktør har ledelsen i et stykke tid været i kontakt med mulige investorer om at indskylde ny kapital, men forhandlingerne har endnu ikke båret frugt.

Årsagen til den akutte pengemangel er, at selskabet har opbygget et meget stort tilgodehavende hos kinesiske kunder, som ikke har betalt de aftalte beløb.

Ifølge Peer Lohmann er der tale om et "to-cifret millionbeløb", men præcis hvor meget det drejer sig om, eller hvem debitorerne er, ønsker han ikke at oplyse.

- Nogle af firmaerne er det gået dårligt for og et enkelt er kommet i vanskeligheder på grund af en momssag.

Peer Lohmann overtog chefstolen i Shima Communication efter Jørgen Bregnhøj, der trak sig som administrerende direktør i februar. Ved den lejlighed udtalte han til Computerworld Online, at at han stoppede på grund af et for stort arbejdspres.

Fortid i Maxon

Shima Communication blev grundlagt i oktober 1999 af Peer Lohmann og Jørgen Bregnhøj. Begge havde en fortid i direktionen i det koreanskejede mobilselskab Maxon i Aalborg, men blev sammen med udviklingschefen fyret på gråt papir af selskabets bestyrelse.

Det nye udviklingshus for mobiltelefoner fik en drømmestart. Fra dag ét gik selskabet i offensiven bakket op af en række europæiske investorer, der havde stillet et tre-cifret millionbeløb til rådighed for den ambitiøse vækstplan.

I store jobannoncer i medierne søgte Shima op mod 90 ingeniører og teknikere. Samtidig blev planer om at bygge et nyt firmadomicil på 3000 kvadratmeter sat i gang.

De i dag godt 80 medarbejdere flyttede ind i det nye hovedsæde på Alfred Nobels Vej i Aalborg 1. marts i år, men kun en måned senere var der første gang problemer med manglende lønninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere