Surround i øret

Glimrende hovedtelefoner med ægte surroundsound, som man sagtens kan holde ud at have på, mens man ser en hel dvd film.

Surround i øret

Vi har set det før. Producenter, som gladelig lover fuld surroundsound med et par hovedtelefoner. Indtil nu har produkterne mildest talt skuffet os, men det lader til, at Speedlink har fundet de vise sten. I hvert fald er det rent faktisk lykkedes firmaet at få noget, der minder om rigtig surroundsound, ud af Medusa 5.1 USB Headset.

Speedlink har nemlig indbygget ikke mindre end fire højttalere i hver hovedtelefon: Front , bag og center højttaler samt en subwoofer. Samlet giver det mulighed for 5.1 kanalers surroundsound. Hovedtelefonerne kan klare Dolby Digital, og vi smed straks en dvd film i pc’en for at teste lyden.

Allerede da THX logoet dukkede frem på skærmen (den udgave, hvor det bliver sprunget i luften), var vi overbevist. Der ER tale om surroundsound og man kan klart fornemme, hvor i lydbilledet, de forskellige lyde kommer fra. Den opfattelse holdt sig hele vejen gennem filmen, uanset om det var en stille eller en actionfyldt scene.

Det samme gjorde sig gældende i de spil, vi prøvede med – man kan rent faktisk høre, om der er en fjende, som er ved at snige sig ind på en bagfra.
Selv om surround delen således er godkendt, skal man ikke forvente, at det kan stå mål med et godt surround anlæg til stuen.

å gode er hovedtelefonerne heller ikke, men til en dvd film i ny og næ, når man ikke vil forstyrre resten af familien, er de glimrende. Lydkvaliteten er ganske god og står fint mål med almindelige hovedtelefoner i samme prisklasse.

Som vanligt i denne type produkter ryster bassen ikke ligefrem indvoldene løs, men den ligger bestemt i den bedre ende og forvrænger ikke, selv om man spiller højt. Og spille højt – det kan hovedtelefonerne uden problemer.

Faktisk kan de spille så højt, at man ikke kan holde ud at have dem på, så den side af sagen burde de fleste ikke få nogen problemer med.
Selve hovedtelefonerne er bløde og polstrede med velour, og de er behagelige at have på selv gennem længere tid.

Hovedbøjlen er belagt med skumgummi og bidrager derfor heller ikke til nogen former for ubehag.
I det hele taget virker det, som om der er gjort meget ud af komforten, og man kan uden problemer se en hel dvd film eller spille computer en hel aften, uden at hovedtelefonerne begynder at irritere.

På den venstre hovedtelefon er der monteret en mikrofon, der virker ganske glimrende, uden at den dog når op i deciderede HiFi højder. Til samtale via Messenger eller i spil er den dog helt acceptabel. Mikrofonen sidder i øvrigt på en metalpind, der kan bøjes som et stykke ståltråd og derfor kan tilpasses 100 procent til brugeren.

Hovedtelefonerne tilsluttes med et USB stik, så man har kun ét kabel at holde styr på. Selve installationen foregår smertefrit ved hjælp af den medfølgende cd, og man er klar til at lytte i løbet af ganske få minutter. Programmet har selv sørget for, at alt er sat rigtigt op fra starten, også selv om man har et andet lydkort siddende i pc’en.

Hovedtelefonerne ses nemlig af Windows som et lydkort, men det er som sagt ikke noget, der skaber de store problemer. Vi havde dog et enkelt problem, det ikke lykkedes os at løse. Det lykkedes os ikke at få hovedtelefonerne til at virke med dvd afspilleren PowerDVD.

Programmet kunne godt se, at hovedtelefonerne var til stede, men det ville simpelthen ikke sende lyd ud igennem dem. Vi installerede i stedet Sonic Cineplayer, og uden at ændre på konfigurationen i øvrigt blev dvd filmen afspillet med fuld surroundsound. En hurtig test med yderligere to dvd afspillere viste heller ingen problemer, så vi gætter på, at problemet lå hos PowerDVD.

Der sidder en lille kontrolenhed på ledningen, der kan skrue op og ned for lydstyrken og som også kan slukke for mikrofonen. Den vejer ikke særlig meget, men alligevel nok til at man mærker, at den trækker lidt mere i den side, ledningen er monteret i. På kontrolenheden sidder der dog en lille klips, så man kan hæfte den fast i tøjet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere