A-Team truer Merkantildata med sagsanlæg

De massive økonomiske problemer i kølvandet på dannelsen af Nordens største IT-uddannelsesvirksomhed A-Team/Ajourit sidste efterår kan gå hen og få et retsligt efterspil. Til gengæld undrer Merkantildata sig meget over A-Teams handlinger i forbindelse med konkursen.

A-Teams administrerende direktør og grundlægger, Carsten Kaae, er så rasende på den børsnoterede norske IT-koncern Merkantildata, at han truer med at slæbe koncernen for retten.

Truslerne om et sagsanlæg kommer, efter at Carsten Kaaes selskab A-Team International forleden blev taget under konkursbehandling i skifteretten efter længere tids svære økonomiske problemer.

Det danske datterselskab til A-Team/Ajourit-koncernen, der har Telenor og Merkantildata som hovedaktionærer, har kæmpet med massive økonomiske problemer, siden koncernen blev dannet i september sidste år.

Nordmænd løb fra aftaler

Ifølge Carsten Kaae skyldes hovedparten af problemerne, at nordmændene er løbet fra alle aftaler efter fusionen.

- Vi er gået konkurs, fordi Merkantildata har slagtet os. De ville ikke komme med de penge, de havde lovet os, siger Carsten Kaae.

- Om det er fordi, de ikke kan betale eller ikke vil, ved jeg ikke, men der har været så mange bristede forudsætninger i den kontrakt

- Jeg har bedt vores advokat om at forberede et søgsmål mod Ajourit. Og det, som vi overvejer nu, er, om Merkantildata også kan stilles til ansvar. Det, de har gjort, er at gamble med vores virksomhed.

I forbindelse med sammenlægningen af Ajourit og A-Team overtog Carsten Kaae 15 procent af aktierne i det fælles selskab. Ved generalforsamlingen i marts blev han valgt ind i koncernbestyrelsen, og her har han efter eget udsagn på et bestyrelsesmøde forbeholdt sig ret til at gøre et krav gældende mod selskabet.

Merkantildata: Ingen løfter om penge
Koncerndirektør i Merkantildata med ansvar for forretningsudvikling, Rune Gisvold, sidder i Ajourit-koncernens bestyrelse - og han afviser pure, at A-Team International har fået løfter om penge, mundtligt eller på skrift.

- Det kan være, at Carsten Kaae har haft nogle forventninger, men vi har ikke næret dem, bemærker Rune Gisvold over for Computerworld Online og stiller sig uforstående over for truslen om sagsanlæg.

Nordmanden betoner, at han ikke ønsker at få et dårligt forhold til Carsten Kaae, endsige blive indrulleret i en krig med ham. Imidlertid forstår han ikke, at A-Team International går konkurs, hvis det står til troende, at selskabet giver overskud.

- Carsten Kaaes udsagn om de manglende penge som årsagen falder jo dermed på egen urimelighed, siger Rune Gisvold.

Merkantildata har tidligere stoppet konkursmodel

Hvor Merkantildata tidligere via A-Team/Ajourit koncernen var medejer af i A-Team International i Danmark, er selskabet nu kreditor ? og det huer ikke den norske koncern.

Rune Gisvold oplyser, at man i A-Team/Ajourit-koncernen ? og Merkantildata ? undrer sig meget over den konkursmodel, som A-Team har brugt i Danmark, og som Computerworld Online beskrev i sidste uge. Her har ledelsen i selskabet ladet A-Team International gå konkurs og oprettet et nyt selskab, som alle aktiverne skal flyttes over i.

Men al gælden ? 40 millioner kroner i alt ? forbliver i det gamle selskab, hvor kreditorer som TDC må søge betaling fra en tom kasse. Manøvren bliver i erhvervskredse kaldt for Hafnia-modellen og er ifølge kurator i konkursboet, Ole Larsen, almindelig. Til det siger Rune Gisvold:

- Det undrer os meget, at vi som ejere af firmaet ikke er blevet hørt om det her. Og jeg kan ikke forstå den med, at det skulle være sædvanlig praksis.

Han og den øvrige ledelse i Merkantildata har med interesse læst den interne fortrolige mail, som Computerworld Online kunne vise uddrag af. Mailen er fra 1. marts i år og beskriver detaljeret den danske ledelses planer om en rekonstruktion af A-Team International via en konkurs.

- Vi har tidligere haft mistanke om sådanne planer og fik dem stoppet. Derfor er det meget interessant, at man i A-Team International alligevel har fortsat med det her i nogen tid ? uden om ejerne, siger Rune Gisvold.

Koncerndirektøren for Merkantildata sidder i bestyrelsen for A-Team/Ajourit-koncernen ? sammen med Carsten Kaae. Derfor ser Rune Gisvold frem til næste møde i bestyrelsen.

- Vi vil da spørge ham, hvad det er for noget, der foregår. Det er meget underligt, slutter koncerndirektør med ansvar for forretningsudvikling i Merkantildata, Rune Gisvold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere