I-datas kurs i kraftig stigning

92 af I-datas 200 danske ansatte har nu fået deres manglende løn for april måned. I-data meddelte onsdag middag, at datterselskabet Eicon Networks Research med 38 ansatte skal afvikles, men I-datas fremtid er fortsat ikke afklaret.

Efter en uges tavshed meddelte det kriseramte IT-selskab I-data onsdag middag til Københavns Fondsbørs, at det er lykkedes virksomheden at skrabe penge sammen til løn til 92 af de godt 200 danske ansatte.

Samtidig oplyser I-data i den yderst kortfattede fondsbørsmeddelelse, at datterselskabet Eicon Networks Research ? det tidligere Lasat - med 38 ansatte skal ?afvikles?. Hvad der ligger i ordet ?afvikle? er endnu ikke besluttet.

På Københavns Fondsbørs steg I-datas aktie markant efter fondsbørsmeddelelsen. Klokken 13.10 var den steget med 96,67 procent i forhold til åbningskursen og kunne købes for 10,50 kroner. På det tidspunkt var der omsat for 2,9 millioner kroner i handel med aktien.

Endelig løsning trække rud

En endelig løsning på I-datas vanskeligheder er der ikke udsigt til før tidligst i slutningen af maj, oplyser selskabet videre.

Ifølge Søren Skibstrup Eriksen, der er formand for Ansatte Ingeniørers Råd i Ingeniørforeningen Danmark, orienterer I-datas ledelse netop nu medarbejderne om situationen i selskabet.

Han har derfor endnu ikke overblik over, hvor mange medarbejdere der fortsat mangler at få deres løn.

I-datas godt 200 ansatte i Danmark gav i begyndelsen af maj ledelsen frist på en uge til at betale de manglende lønninger, der ifølge Ingeniørforbundet løb op i 5-6 millioner kroner. Sidste onsdag blev fristen udskudt endnu en uge på anmodning af I-data. <

Relevant link:
Følg I-data på Fondsbørsen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere