Den faste telefon kan undværes

Når NESA i sensommeren flytter i nye lokaler, så vil flere af virksomhedens fastnet-telefoner ikke komme med. Fremtiden er mobil, mener NESA, og i løbet af et år vil to tredjedele af medarbejderne derfor være helt uden fast telefon på skrivebordet.

Det er ikke alle medarbejdere, som behøver en stationær telefon. Sådan lyder parolen i energivirksomheden NESA.

Når selskabet 1. august 2002 flytter i nye lokaler på Lyngbyvejen, så starter selskabet samtidig en proces, som vil betyde et farvel til fastnet-telefonerne for et stort antal medarbejdere.

Nogle hundrede af selskabets cirka 850 ansatte har allerede i dag alene en mobiletelefon, men flertallet svarer fortsat både på mobil og stationær telefon.

Om et år vil billedet være omvendt, fortæller salgs- og marketingdirektør i NESA, Thomas Boe Bramsen.

- To tredjedele af vores medarbejdere vil til den tid kun have en mobiltelfon, siger han til Computerworld Online.

De første, der vil mærke denne overgang, er sælgerne, der arbejder meget ude i marken, men lukningen af de stationære telefoner er et led i NESA's generelle overgang til ?flydende? kontorlandskaber.

En stor del af de ansatte i NESA vil således ikke få eget kontor på Lyngbyvej, men i stedet en kommode til personlige papirer og ejendele. Den kan så rulles hen til fælles arbejdsborde, når behovet melder sig - og så er det smart, at telefonen følger med.

Effekt på bundlinien

Men udskiftningen kan også vise sig at være en god forretning for NESA.

Omstilling fra bord- til mobiltelefoner er nemlig en af de helt store poster på virksomhedernes telefonregning, viser den seneste IDC-analyse: "Mobil telefoni i dansk erhvervsliv 2002".

Når en virksomhed i dag modtager et opkald til en bordtelefon, som viderestilles til en mobiltelefon, så betaler virksomheden samme takst, som hvis virksomheden selv ringede ud til et mobilnummer. Det er selve omstillingen, som koster, og dette beløb kan derfor spares ved, at kunden ringer direkte til mobilen.

Det betyder ifølge IDC-Analysen, at hver tredje danske virksomhed skal overveje helt at skrotte fatsnet-telefonen.

Fortsat fastnet

På trods af den markante satsning på mobile telefoner, så er Thomas Boe Bramsen dog ikke klar til helt at lægge bordtelefonerne på hylden.

- Der er stadig en række funktionaliteter, som er bedre på de stationære telefoner. Men vi vil kun beholde fastnet-telefonerne til de medarbejdere, som på grund af deres arbejdsopgaver er meget bundet til et sted, siger han.

Læs om den seneste IDC-Analyse, der fortæller, hvordan det er muligt at barbere op til 50 procent af telefonregningen.

Virksomheder spilder millioner på telefoni.

Læs om erfaringerne fra danske virksomheder, der har sparet millioner af kroner på at samle fastnet- og mobiltelefoni.

Èn operatør giver bonus

Få svar og overblik med IDC-Analysen
Mobiltelefoni i dansk erhvervsliv 2002
Download analysen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere