Amanda har uheld igen

De nye leverandører af opgraderingen af Amanda har heller ikke held med projektet. En række graverende fejl har blandt andet betydet, at flere afprøvninger af systemet er blevet udskudt. Systemet bliver dyrere end forventet og yderligere forsinket.

Det er ikke kun CSC, der lider under Amanda-projektet. Også de nye leverandører af opgraderingen af det skandaleramte system, der har kostet skatteyderne langt over en halv milliard kroner, Mærsk Data og IBM/Tivoli, er løbet ind i problemer.

I den seneste orientering af Folketingets Finansudvalg fastslår beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, at systemet bliver dyrere og yderligere forsinket.

Han har dog ikke sat endelig dato på, men en række graverende fejl har blandt andet betydet, at flere afprøvninger af systemet er blevet udskudt.

15 alvorlige fejl

Blandt andet har en systemtest afsløret 15 alvorlige eller betydelige fejl, som det hedder, der har forhindret Arbejdsmarkedsstyrelsen i at gennemføre en såkaldt kundetest.

Mærsk Data lovede dog Arbejdsmarkedsstyrelsen på et møde på direktørniveau den 25. marts, at alle fejl ville være rettet 12. april i år, men IBM/Tivolis leverance viste sig at være så fyldt med fejl, at Arbejdsmarkedsstyrelsen indstillede kundetesten.

Ifølge orienteringen af udvalget har IBM/Tivoli ikke kunnet give en dato for, hvornår disse fejl vil være rettet.

De mange fejl betyder, at Arbejdsmarkedsstyrelsen også har udskudt selve implementeringen af systemet, der allerede skulle have fundet sted.

IT-direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen Michael Wright oplyser dog, at der, siden aktstykket er skrevet, er kommet skred i tingene, så både kundetesten og gentesten af systemet, efter indrapporterede fejl er rettet, er gennemført med et tilfredsstillende resultat.

? Vi er netop gået i gang med den funktionelle overtagelsesprøve, og hvis den forløber tilfredsstillende, vil vi lave en pilotimplementering på Bornholm den 23. maj, og efter planen skal alle 2.700 arbejdspladser være i gang i midten af juli, siger han.

Is i maven

Michael Wright afviser, at det politiske pres på en af Danmarks-historiens største IT-skandaler påvirker implementeringen af systemet.

? Det gælder om at have is i maven. Vi har et velfungerende system i dag, så vi skal ikke lade os presse til at sætte noget i luften, der fungerer ringere. Vi skal være så sikre som muligt på, at det virker ? så hellere vente et par dage mere, siger han.

Amanda opdateringen udføres under en rammekontrakt, der betyder, at parterne i øjeblikket forhandler, hvilke økonomiske konsekvenser projektforlængelsen skal have.

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere