Kommuner og amter opper sig på nettet

Fire kommuner og to amter scorer toppoint ? fem netkroner ? i Videnskabsministeriets årlige kvalitetstest af det offentliges nettilbud til borgerne.

Selv om Videnskabsministeriets "Bedst på nettet"-test viser en del forbedringer i forhold til sidste år, så er der stadig overraskende store forskelle på myndighedernes tilbud til borgerne.

Det er konklusionen efter årets syretest eller kvalitetstjek, som er gennemført for Videnskabsministeriet af IT- og Telestyrelsen og PLS Rambøll Management.

Og vinderne er?

Sidste år fik hverken kommuner eller amter topkarakteren fem netkroner, men i år kan fire kommuner og to amter bryste sig af at have Danmarks bedste tilbud til deres borgere.

Kommunerne er Vojens, Gentofte, Odder og Søllerød.

De vindende amter er Sønderjyllands og Nordjyllands amter.

Intet i kvalitetstjekket tyder på, at kommunestørrelse og pengekasse og gode hjemmesider hænger sammen.
Der er snarere tale om vilje til at gøre det godt og om en prioritering af selvbetjeningstilbud til borgerne.

Selvbetjeningstilbud

www.bedstpaanettet.dk fremgår det nemlig klart, når resultaterne nærstuderes, at man ikke kommer længere end maksimalt tre netkroner uden en række selvbetjeningstilbud til borgerne.

Af de kommuner, som har selvbetjeningstilbud, baserer de fleste sig på KMD?s portal Netborger.dk, og det finder den nytiltrådte underdirektør i IT-og Telestyrelsen, Mikkel Hemmingsen, er godt for samfundsøkonomien.

? Fælles løsninger er bedre, end at kommunerne udvikler hver sin løsning til den samme opgave, siger Mikkel Hemmingsen.

? Vi skal dog i videreudviklingen være opmærksomme på, at det hele tiden er borgernes servicebehov, der er i centrum, siger Mikkel Hemmingsen.

I en af de fire vinderkommuner, Søllerød, er filosofien bag det kommunale netsted, at der også skal være andet at komme efter end kommunale tilbud.

? En borger henvender sig i gennemsnit til sin kommune godt en gang om året, og det er ikke meget at bygge et forhold på. Kommunens netsted skal også være et sted, hvor man kan komme og få inspiration til skovturen og fritidslivet, siger lederen af kommunens informationskontor, Mette Dyrby Kloch.

? Hvis vi kan vænne folk til at bruge vores netsted i det daglige, så kender de allerede opbygningen den dag, de faktisk har brug for en af kommunens serviceydelser. Og så er chancen for, at de betjener sig selv også langt større.

Mange veje til information

En anden kæphest er, at man skal kunne komme til informationerne ad mange forskellige veje:

- For selv om vi synes, at vi har lavet en god og logisk struktur, så ved vi, at mennesker tænker og bruger nettet forskelligt, siger Mette Dyrby Kloch.

Hun fortæller, at der i løbet af foråret vil blive endnu flere selvbetjeningsmuligheder på nettet for borgerne i Søllerød.

Det er firmaet Netmester A/S, der har lavet www.sollerod.dk. Skybrud A/S står bag www.vojens.dk. en anden af de vindende kommunale sider.

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere