New Zealand overvejer licenssag mod Microsoft

Det new zealandske firma Infraserv har klaget over Microsofts nye licenspolitik til de lokale konkurrencemyndigheder i New Zealand. Myndighederne overvejer endnu, om der er grundlag for at gå videre med sagen.

Som tilfældet er i Danmark og i USA, vækker Microsofts nye licenspolitik nu også uro blandt virksomheder i New Zealand.

Konkurrencemyndighederne, der ligger under New Zealands handelskommission, behandler i øjeblikket en klage fra firmaet Infraserv, der er en del af advokatfirmaet Clendon Feeney.

Klagerne mener, at gennemførelsen af Microsofts licensprogram viser hvilket konkurrenceproblem, der er på markedet for Microsoft softwareprodukter, og at programmet er et brud på New Zealands konkurrencelovgivning.

Klagen angriber introduktionen af licensprogrammet, Software Assurance, hvor Microsofts kunder bindes i en to-årig kontrakt for retten til at modtage opdateringer af Microsofts software, uanset om selskabet frigiver opdateringer eller ej. Før i tiden købte kunderne opdateringerne efter behov.

Licenspolitikken har været beskrevet og diskuteret i Danmark blandt andet i flere artikler her på Computerworld Online (se liste nederst på siden).

En god forretning
- Det at binde en kunde i to år er en langt bedre strategi end at vente på, at kunderne selv beslutter sig for, at det kan betale sig at opdatere programmerne. Og det, at blive betalt uden at være tvunget til at levere noget, er en endnu bedre forretning, siger Craig Horrocks sarkastisk.

Craig Horrocks er partner i advokatfirmaet Clendon Feeney, der som ejer af Infraserv er part i sagen.

Handelskammeret overvejer endnu, om der er grundlag for at føre en sag mod softwaregiganten.

- Vi er ved at samle mere information, siger en talsmand fra myndighederne, Jackie Maitland. Hun fortæller, at inden sagen kan rejses, skal der føres samtaler med både den forurettede part samt med Microsoft ? en proces, der kan tage en uge eller to.

Microsoft afviser
Ross Peat, der er direktør i Microsoft New Zealand, er overbevist om, at selskabet ikke bryder landets love.

- Vi har intet problem med at mødes med myndighederne og gennemgå forandringerne i det nye licensprogram. Vores program er ikke anderledes end de programmer, vores konkurrenter har benyttet i de seneste ti år, siger Ross Peat.

- Folk i New Zealand er meget hurtige til at tilegne sig ny teknologi. Og det nye licensprogram er netop designet til at gøre det lettere for kunderne at tilegne sig opdateringerne til vores software. Det er et glimrende tilbud til mange virksomheder her, siger han.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere