Den skarpeste projektor

Sony kan det der med projektorer. Den nye HS60 er en rigtig vellykket enhed, som desværre koster lidt mere end konkurrenterne.

Den skarpeste projektor

I det ydre ligner den forgængeren HS50, men ligesom konkurrenterne er Sony under hårdt pres for at forbedre LCD-teknologien, når de højopløste DLP-alternativer kommer ned i pris. Den nye HS60-model praler med en kontrastværdi på 10.000:1 samt forbedringer på en hel del punkter, så spændingen var i top, da vi endelig modtog vores lovede testeksemplar.

Projektoren er forholdsvis stor med bløde og runde former. På tilslutningssiden kan vi ikke finde noget at brokke os over, men der er heller ikke noget ud over det sædvanlige. Et HDMI-stik og en komponentvideoindgang er mere end rigeligt for de fleste. Hvis du vil forbinde computeren til projektoren, er der også en VGA-indgang.

Da vi tændte for projektoren, blev vi slået af de utroligt mørke og kontrastrige billeder på vores to meter brede referencelærred fra Euroscreen. Og her taler vi vel at mærke om LCD-teknologi.

Jo, selvfølgelig kan konkurrentmodellerne som Epsons D5-paneler også levere gode detaljer i mørke motiver, men forskellen ligger i, at HS60 har en bedre grundkontrast, uden hjælp fra den automatiske iris, der optimerer lysflowet efter det aktuelle billede.

Kombineret med en rigtig god sort farve betyder det, at billedet får en god dybde og er troværdigt – også når motiverne er mørke. Hvis du vælger at bruge den automatiske iris, arbejder den temmelig diskret.

Der er godt gang i billedet, specielt når vi har lampen på fuld udblæsning (1.200 ANSI lumen), men så kan blæseren også tydeligt høres. Har du gode mørklægningsmuligheder, kommer du langt med low-niveauet, der giver 1.000 ekstra pæretimer.

Masser af indstillingsmuligheder

Farverne har en god balance, skarpheden er god, og gitteret omkring de enkelte pixels kan kun ses, hvis du går tættere på lærredet, end hvad der er normal tilskuerafstand. Har du falkeblik og gerne vil sidde i en afstand, som svarer til 1,5 gange lærredets bredde, vil du muligvis kunne se den såkaldte ”screen­door-effekt” i de lyse partier.

Hvis du ikke har mulighed for at montere projektoren i loftet lige foran lærredet, vil du med garanti komme til at sætte pris på den generøst tiltagende linseskydning, specielt i lodret vinkel.

Derudover giver zoom-funktionen fleksibilitet i dybden, og hvis du vil forstørre billedet til 100 tommer, kræves der en projektionsafstand på mellem 3,1 og 4,7 meter, hvilket burde passe de fleste.

Ud over tre faste farveniveauer (dynamic, standard og cinema) er der lige så mange muligheder for at angive sine egne indstillinger. Standardindstillinger som kontrast, lysstyrke og skarphed er der naturligvis også, og er du ikke tilfreds med de forudindstillede farver, kan du fryse billedet og vælge præcis hvilken farvenuance, du vil justere.

Menusystemet er af en eller anden grund oversat til svensk, men ikke til dansk, alligevel gør overskueligheden kombineret med en god fjernbetjening med baggrundsbelysning, at det er let at tage kontrol over projektoren.

Naturligvis er der også andre vigtige indstillinger som gamma og farvetemperatur, men til vores store fornøjelse behøvede vi ikke pille særlig meget ved disse for at få et optimalt billede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere