Creuna får 33 millioner kroner til opkøb

Det nordiske IT-firma Creuna har gennemført en aktieudvidelse, der har tilført 33 millioner norske kroner. Pengene skal blandt andet bruges til at udvide den danske virksomhed med 40-50 medarbejdere.

Creuna, der for syv måneder siden udsprang af resterne af webbureauet Adcore, er på opkøb i Danmark. Med 33 millioner norske kroner fra en netop vellykket aktieudvidelse, er selskabet ved at finkæmme Danmark for et egnet opkøb.

- Vi har to kontorer i Danmark nemlig i København og Århus. Og vi har brug for flere medarbejdere til at servicere det antal kunder, der kommer ind i øjeblikket. Vi leder efter en virksomhed med mellem 40 og 50 medarbejdere, siger salgsdirektør Thomas Vejlemand fra Creuna.

Ifølge Thomas Vejlemand er fortrinsvis medarbejdere med en solid teknisk baggrund i søgelyset.

Tre til en
- Vi går efter at styrke og øge vores tekniske kompetencer. Vores strategi er at have tre teknikere for hver strategiperson i virksomheden, siger han.

Ifølge Thomas Vejlemand er efterspørgslen især fordelt på fire områder.

For det første ønsker kunderne en bedre integration mellem websites og intranet. For det andet ønsker de nye systemer til styring af viden i virksomheden.

- Mere og mere information ligger ustruktureret på pc?er og forskellige drev i virksomhedernes computere, siger han.

Implementering og vedligeholdelse af systemer er også i vækst.

- Det handler om at undgå, at virksomhedens webmaster bliver en flaskehals. Så der træder vi også til, siger Vejlemand. Og endelig efterspørges hjælp til automatisering af forretningsgange over internet.

Som eksempler på dette nævner Thomas Vejlemand en løsning til Falck og hospitalerne, der gør det muligt for en sygeplejer at bestille ambulancer til patienter over nettet.

Blandt de største
Senest købte Creuna resterne af det svenske web-selskab Razorfish og tæller nu 210 medarbejdere. 70 af dem er placeret i Danmark. Og målt på antallet af medarbejdere er selskabet blandt de største internetkonsulenthuse herhjemme i konkurrence med Ecarisma, Icon Medialab og Araneum.

Selskabets kunder omfatter blandt andet Oticon, Scandlines, Uponor, Norske Bank, Alm Brand, Astra-Zeneca, Falck, Sterling og SCA.

Efter aktieudvidelsen ejer Atlantis Vest (Bjarne Rieber gruppen) 46% af aktiebeholdningen, Oslo Betongfabrikk 11,1% (et norsk investeringsselskab) Verdipapirfondet Gambak 7,4% samt ledelse og ansatte 35%.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere