Abra-ka-Jabra

JX10 er et smart, kompakt, elegant og diskret headset, der kendetegnes af en glimrende lydkvalitet og det velkendte Jacob Jensen-look.

Abra-ka-Jabra

Når man nu skal gå rundt og være evigt trådløs med mobiltelefon og Bluetooth-headset, så gør det jo ikke noget, at man samtidig ser lidt design-smart ud.

Om det er sådan, man har tænkt hos Jabra vides ikke, men i hvert fald er firmaets nyeste skud på stammen formgivet af Jacob Jensen Design. Og resultatet er faktisk et smart, kompakt og diskret headset, der kendetegnes af det velkendte Jacob Jensen-look.

JX10, som headsettet hedder, er formentlig det letteste headset, vi har haft mellem fingrene (eller i øret). Det vejer under 10 gram og måler mindre end fire centimeter i længden. Man mærker derfor kun svagt, at man rent faktisk har det på.

På verdensplan har det hidtil primært været mænd, der er sprunget på headset-vognen, men med den nye model forventer Jabra også at nå ud til kvinderne. Om Jabra får ret, må fremtiden vise, men der er ingen tvivl om, at det er en væsentlig designmæssig styrke, at JX10 er elegant og diskret og lettere går i ét med den øvrige påklædning.

Krogen glider

Samtidig slipper man for at se ud, som om man har en skovsnegl bag øret, hvilket også må tilskrives på plussiden.
Headsettet kan bæres med og uden ørekrog. Sidstnævnte kan nemlig nemt tages af, og headsettet ”ploppes” direkte ind i øregangen. Det er i hvert fald planen fra Jabras side, men desværre har denne funktionalitet visse svagheder.

Først og fremmest er Jabras ”test-ører” tilsyneladende ikke dimensioneret som PC World-testerens ører. I hvert fald er det ikke i alle ører, at JX10 kan sidde ordentlig fast uden ørekrogen. Hvis man hører til blandt den bebrillede del af befolkningen, ville lige netop denne mulighed ellers være et stort plus. Derfor er rådet som altid: Prøv det før du køber.

En anden svaghed er selve ørekrogen. Den er ganske elegant og diskret, og som nævnt kan den nemt tages af og sættes på. Men det er næsten for nemt, for krogen har det med at glide af headsettet, når man tager det af og på. Derfor er det også rart, at der følger en opbevaringspose til headsettet med i pakken, så de enkelte dele ikke bare forsvinder.

Det vigtigste for et headset er naturligvis lydkvaliteten, og her har Jabra godt fat. JX10 indeholder integreret DSP-teknologi (Digital Signal Processing), der nedbringer eventuel baggrundsstøj og sikrer en klar og tydelig gengivelse af stemmerne under en samtale.

Samtidig er JX10 i stand til at kompensere for støjfyldte omgivelser, der ellers gør det svært at føre en samtale. Headsettet kan nemlig justere lydstyrken automatisk, alt efter om man befinder sig på en togperron eller på biblioteket, så samtalen går tydeligere igennem.

Teknologien fungerer ganske fortræffeligt, og selv i blæsevejr formår headsettet at levere en rimelig kvalitet. Headsettet er i øvrigt nemt at betjene, og opkald kan foretages via stemmeaktivering samt besvares og afsluttes direkte fra headsettet via knapper på siden.

Oplades fra pc'en

JX10 kan naturligvis lades op med en traditionel lader til stikkontakten, men en lækker detalje er den medfølgende bordlader, der via en USB-forbindelse tilsluttes pc'en. Headsettet kan derpå placeres i bordladeren og blive opladet fra pc'en – eksempelvis den bærbare, så det hele kan ske, mens man er på farten. Det er smart.

Og oplades – det skal både JX10 og din mobiltelefon, for render man rundt med Bluetooth slået til, så drænes begge hurtigt for strøm. Meget mere end 36 timer lykkedes det os ikke at holde liv i både headset og telefon, og det var blot med et par enkelte samtaler af 10-15 minutters varighed. At Bluetooth bruger meget strøm, skal dog ikke lægges Jabra til last, og JX10 bruger tilsyneladende ikke mere strøm end andre headsets.

Men det ændrer ikke ved, at mobiliteten bliver en smule indskrænket, når man med jævne mellemrum skal være i nærheden af en stikkontakt.

Alt i alt er JX10 et lækkert produkt, der ser godt ud i de fleste ører. Lydkvaliteten er i top, og det er stadig det vigtigste. JX10 burde have haft fuldt hus med seks point, men de mindre designmæssige skavanker trækker alligevel fra, så vi ender på en femmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere