Microsofts Xbox-chef går

Rick Belluzzo, President og COO i Microsoft og strategen bag produkter som .Net, XBox og MSN, forlader selskabet. Afgangen kommer samtidig med en større omstrukturering af Microsoft.

48-årige Belluzzo træder tilbage som præsident og COO (driftsansvarlig direktør) den 1. maj og forlader selskabet til september. Der er ikke givet nogen specifik grund til afgangen. Men den kommer samtidig med en større omorganisering af selskabet, der giver mere selvstyre til ledelsen af Microsofts forskellige produktgrupper, sagde selskabet onsdag.

Som følge af ændringerne opdeler Microsoft selskabet i syv forretningsenheder: Windows Client, Knowledge Worker, Server and Tools, Business Solutions, CE/Mobility, MSN and Home and Entertainment. Cheferne for de enkelte enheder får ?udvidet operationelt, finansielt og regnskabsmæssigt ansvar?, oplyser Microsoft.

Belluzzo, der er tidligere administrerende direktør for Silicon Graphics, kom til Microsoft i september 1999 som vice præsident for forbrugergruppen. Som præsident og COO har han haft ansvaret for Microsoft salg og marketing på verdensplan. Han har ligeledes haft ansvaret for selskabets personale (human ressource), Microsofts finansierings- og licenspolitik, og han har ledet selskabets bestræbelser på at erobre markedet for software til spil.

Microsoft har ikke nævnt nogen afløser for Rick Belluzzo.

Ofret
- Belluzzo synes at være ofret i en intern kamp, siger Rob Enderle, der er senioranalytiker med fokus på Microsoft i analysehuset Giga Information Group.

- Med en faldende økonomi har Belluzzo været nødsaget til at skære ned i Microsofts forskellige forretningsenheder. Og afdelingscheferne i de enheder har sandsynligvis gjort oprør imod, at en så forholdsvis ny mand som han skulle bestemme, hvor nedskæringerne skulle foretages. Det ser ud som om, at Belluzzo nu har tabt den konflikt, siger Rob Enderle.

- Forbrugere, der køber Microsofts produkter, behøver ikke ligge søvnløse på grund af hans afgang. Belluzzo var mere involveret i at lede forretningen end i at udvikle produkterne, siger han.

En anden analytiker er enig i, at Belluzzos afgang ikke er det store tab for virksomheden.

- Jeg tror ikke, at det er et alvorligt tab for Microsoft. Det er svært at sætte fingeren på noget spektakulært, som han har foretaget, siger David Smith, der er senior analytiker hos analysefirmaet Gartner.

For blid til Microsoft
- Belluzzo har nok været manden bag genskabelsen af Microsofts MSN online service, men MSN-enheden er stadig ikke, hvad man kan kalde succesfuld. Han synes heller ikke at være særlig personlig involveret i udviklingen af .Net, der er et nøgleprojekt, når det drejer sig om at sælge selskabets software og services over internettet. Og til sidst er der en stor kulturforskel mellem Rick Belluzzo og resten af selskabet. Han er en meget stille og blid person. Jeg tror ikke, at det bringer en langt frem i Microsoft, siger David Smith.

Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer siger i en udtalelse, at Rick Belluzzo sammen med resten af den øverste top i selskabet har reorganiseret virksomhedens struktur, så den er i stand til at vokse hurtigere. Ud af det arbejde kom så beslutningen om at give de forskellige forretningsenheder mere selvbestemmelse.

- I forhold til hvor Steve (Ballmer) og jeg ved, at Microsoft skal hen, har jeg besluttet, at det er på tide at forfølge mit personlige mål ? at lede min egen virksomhed, meddeler Belluzzo.

Bill Gates, der er bestyrelsesformand i Microsoft, udtaler i sin meddelelse, at Belluzzo har bidraget betydeligt til Microsofts succes. I særdeleshed har hans indsats med hensyn til at reorganisere de interne forretningsgange samt hans arbejde med .Net, Xbox og MSN været vigtige.

Meddelelsen om Belluzzos afgang fik selskabets aktie til at dale med 1,69 procent til kurs 56,33 dollar på den amerikanske Nasdaq-børs. Efter lukketid er aktien dog steget en anelse, og der var bud på den til kurs 56,7 tidligt i morges dansk tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere