JavaOne: Wireless i fokus

Wireless og webservices er kodeordene på dette års JavaOne-konference, der løber over de næste fem dage. Flere tusinde Java-entusiaster er valfartet til Californien for at høre om de seneste trends inden for Java-teknologien.

San Francisco. I dag åbner Sun Microsystems bud på verdens største udviklerkonference, JavaOne. Arrangementet, der sidste år havde op mod 25.000 deltagere, slår for syvende gang dørene op for alverdens javanitter, der de næste fem dage vil udveksle erfaringer på deres fælles sprog, Java.

JavaOne består dels af en konferencedel, hvor række fremtrædende personligheder i branchen, de såkaldte keynotes, kickstarter dagene med at tale om et emne der tager udgangspunkt i Java-teknologien og dels af en udstilling, hvor firmaer, der i større eller mindre grad læner sig op ad Java-teknologien, viser hvad de kan på et hav af forskellige stande i det gigantiske Moscone Center i San Francisco.

Her vil lille Danmark, der er berømt for at have nogle af verdens bedste Java-kapaciteter, blandt andet være repræsenteret ved Trifork-drengene fra Århus, der tager imod på stand nummer 700.

Bredside til Microsoft

Tirsdag er det Sun Microsystems? absolutte topchef, Scott McNealys tur til at levere den årlige peptalk til sine disciple.

Og mon ikke Hr. McNealy løsner et par skud mod ærkerivalen Microsoft, der nærmest per tradition er jaget vildt på JavaOne.

Sådan har det været de forrige år, og sådan bliver det sikkert også denne gang. I hvert fald har den seneste retstvist mellem de to selskaber afsløret, at topledelsen i Sun har et temmelig anstrengt forhold til Bill Gates og co.

På et retsmøde i forbindelse med monopolsagen mod Microsoft, fik selskabets jurister mulighed for at afhøre Suns vicepræsident og Generel Manager for Java og XML-platformen, Richard Green. Her viste adskillige hemmelighedsstemplede emails, at topcheferne i Sun nærmest var besat af Microsoft.

Richard Green vil allerede mandag give sin keynote-speech lige efter Patricia Sueltz der, i sin egenskab af president for software divisionen i Sun Microsystems, åbner ballet.

Mandagens sidste på talerrækken er James Gosling, der betegnes som opfinderen af Java.

Onsdag er SAPs medstifter og administrerende direktør, Hasso Plattner, på talerstolen, mens fremtidsforsker, Paul Saffo kigger i krystalkuglen på torsdag.

Flere JavaOne-deltagere Computerworld Online har talt med, ærgrer sig imidlertid over, at årets konference bliver foruden Larry Ellison, Oracles topchef, der om muligt overgår Scott McNealy i åbenmundethed og bramfri bredsider til konkurrenterne.

Wireless igen igen

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at Java på trådløse enheder som mobiltelefoner, lommecomputere, personsøgere og smartcards igen bliver det helt store emne på konferencen.

Direktør hos Nokia, Pekka Ala-Pietilä bebudede sidste år, at mobilproducenten i løbet af 2002 vil sende 50 millioner mobiltelefoner med Java på markedet. Året efter skulle antallet tilmed være steget til 150 millioner mobiltelefoner, mente han.

Forsamlingen vil derfor have rig mulighed for at vurdere, om den finske mobilgigant kan leve op til forventningerne.

Men de fleste store producenter af trådløse enheder er hoppet med på vognen. De seneste rygter fortæller, at alle fremtidige terminaler fra SonyEricsson vil være Java-baserede.

Meget tyder på at buzz-word nummer to på årets JavaOne vil være intelligente webservices. Hvordan og i hvilken udstræknikng vil de næste fem konferencedage vise.

Computerworld Online dækker konferencen løbende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere