For Premiere med mere

Videoredigering der ikke er for begyndere, men for de ambitiøse.

For Premiere med mere

Premiere Elements 1.0 henvender sig til de mere avancerede brugere af videoredigering – dem, der har været i gang med Pinnacle Studio eller Ulead MovieFactory, og nu gerne vil længere ind i videoredigeringens mysterier.

Uøvede brugere vil have endda meget svært ved at komme i gang med Premiere Elements, hvilket skyldes, at Adobe forudsætter en solid baggrundsviden hos brugeren. Men er man blevet træt af Pinnacle Studio, fordi man savner ekstra lydspor eller nemmere dvd design, er Premiere Elements det oplagte valg.

Programmet giver mulighed for at indscanne video fra et kamera, redigere denne og brænde slutproduktet på dvd.
Adobe anvender et fanebladsystem med de enkelte dele af processen klart markeret. Afhængigt af den del af processen, man er nået til, skifter menuer og paneler i programvinduet indhold, så det passer til opgaven.

Det er både godt og dårligt. Det gode består i, at man bliver hjulpet, det dårlige består i, at arbejdsgangen kommer til at bestå af en evigt skiftende flok menuer og funktionspaletter i en ret statisk ramme.

Det sidste betyder, at selve tidslinjen, hvor al redigering foregår, kan være svær at overskue. Bevares – det er den også i storebror Premiere CS, men der kan man konfigurere sig ud af det. Derimod er det meget svært i Premiere Elements.

Ved videoredigering er det godt at have masser af lydspor. Og de 99 spor, som Premiere Elements tilbyder, er rigeligt til at opfylde langt de flestes lydbehov.
Men glæden forsvinder lidt, fordi det er meget svært at justere lydniveauerne på de forskelige lydspor, så de passer sammen, på grund af de dårlige justeringsmuligheder i Elements’ såkaldte rubberbands.

Dermed bliver det næsten umuligt at få en speakerstemme til at passe til baggrundsmusikken.
Problemet ligger i, at al lydjustering og effektkontrol foregår med rubberbands – linjer, der markerer styrken af lyd eller effekt. Siden man ikke kan øge højden på felterne på tidslinjen til mere end et par centimeter, bliver denne form for justering ret upræcis.

På den positive side giver programmet mulighed for gode billedjusteringer. Der er 99 niveauer af fortryd (undo), mulighed for at accelerere visning af effekter ved brug af grafikkortets processor, mulighed for at se den redigerede video på fuld skærm via FireWire porten og en genial videoscanningsfunktion.

Den kan intelligent håndtere bånd med optagelser, hvor der er gået mos i tidskoden. Ved bånd med blanke steder kigger Premiere Elements simpelthen videre på båndet i det håb, at der er friske optagelser længere henne. Normalt opgiver videoredigeringsprogrammer bare sådanne bånd.

Også integrationen til Photoshop Elements 3.0 er rigtig god. Det gør det let at krydre sine film med digitale billeder.
Mulighederne for at opbygge titelsekvenser er enkle, men tilstrækkelige.

Dvd delen af programmet er også rimeligt simpel. Både i brug og i funktion. Der er ikke mange muligheder for at pille ved de i øvrigt glimrende menuer, som følger med Premiere Elements. Men kan man leve med det, er dvd fabrikation meget let.

Programmet kan også gemme video i en et bredt udvalg af formater og tilbyder her meget god kontrol over de mulige indstillinger.

Man kan mærke, at det er en version 1.0, Adobe har lanceret. De avancerede brugere vil dog nok kunne leve med skønhedsfejlene, som Adobe forhåbentlig retter i næste version.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere