Icon Medialab fyrer 350 ud af 1500

Det svenske internetkonsulenthus Icon Medialab er så meget på hælene, at man nu vælger at skære kraftigt i medarbejderstaben.

350 ud af 1500 ansatte må vinke farvel til deres job i den svenske internet-konsulentvirksomhed Icon Medialab, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvorvidt Icon Medialabs afdeling med 80 ansatte i København berøres af sparerunden, der i alt er budgetteret til at koste 75 millioner svenske kroner.

Danmark går fri

Ifølge administrerende direktør Erik Lorents Petersen fra Icon Medialab i Danmark bliver den danske virksomhed ikke berørt af omstruktureringerne.

- Vi har allerede justeret organisationen, så den svarer til markedsforholdene, siger han til Computerworld Online.

Erik Lorents Petersen oplyser, at godt 200 af de 350 fratrædelser i koncernen sker i forbindelse med frasalg af datterselskaber.

Samtidig med nedskæringerne meddeler Icon Medialab, at selskabets hidtidige topchef Rens Buchwaldt har besluttet at forlade sin stilling.

Hans afløser på chefposten bliver tidligere administrerende direktør i IT-selskabet Origin, Robert Pickering, som får til opgave at lede rekonstruktionen af Icon Medialab.

Det børsnoterede svenske konsulenthus gik i december sammen med hollandske Lost Boys og fik samtidig en solid kapitalindsprøjtning på 180 millioner kroner.

Samlet fik IconMedialab et driftsunderskud på 1,08 milliarder svenske kroner i 2001. Det er skabt på baggrund af en omsætning på 1,2 milliarder svenske kroner.

Omsætningen er i løbet af året dalet stødt. Hvor selskabet i første kvartal omsatte for 427,8 millioner kroner, sluttede året med en omsætning på under det halve.

I fjerde kvartal solgte Icon Medialab webløsninger for kun 207 millioner svenske kroner, og ved årsskiftet havde selskabet omtrent 69 millioner svenske kroner tilbage i kassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere