Eurocom mangler 50 millioner

Det kriseramte satellit-kommunikationsselskab Eurocom Industries har tabt over halvdelen af sin aktiekapital og blev mandag overført til fondsbørsens observationsliste. Egenkapitalen er nede på to millioner kroner.

Selv om udviklingen går den rigtige vej for det børsnoterede satellit-kommunikationsselskab Eurocom Industries, så fosser millionerne fortsat ud af selskabets pengekasse.

Underskuddet på driften er faldet markant siden sidste år, men samtidig betyder en nedskrivning af goodwill for 37 millioner kroner, at hele egenkapitalen på nær to millioner kroner er forsvundet.

Overført til observationslisten

Det store hul i selskabets pengekasse betød mandag eftermiddag, at Eurocom Industries blev overført til observationslisten på Københavns Fondsbørs.

En snarlig kapitalindsprøjtning på 50 millioner skal efter planen genoprette den økonomiske balance. Nordea har givet tilsagn om at garantere for kapitaludvidelsen, og hovedaktionæren EuroMarine Electronics Gmbh har sagt ja til at skyde flere penge i det danske satellit-firma.

Eurocom opnåede i 2001 et primært driftsresultat på minus 17 millioner kroner, men når goodwill og udgifter til rekonstruktion er trukket fra, står der minus 77 millioner kroner tilbage på bundlinien før skat, fremgår det af den netop offentliggjorte årsregnskabsmeddelelse.

Omsætningen for 2001 var 314 millioner kroner mod 317 millioner året før. I 2000, der var et rent katastrofeår, lå driftsresultatet før udgifter til rekonstruktion og goodwill, på minus 72 millioner kroner. Før skat endte regnskabsåret 2000 med et minus på 132 millioner kroner.

Eurocoms ledelse venter en lille stigning på fem procent i omsætningen for 2002 samt et mindre positivt resultat. Kursen på en Eurocom-aktie faldt mandag med knap ti procent til 9,50 kroner, før handlen med aktien blev sat i stå.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere