Verdens rigeste kåret

Blandt verdens i øjeblikket 20 rigeste mennesker har de fem skabt deres formuer i IT-branchen. Bill Gates er fortsat verdens rigeste menneske med en formue på 455 milliarder kroner.

Selv om Microsoft-ikonet Bill Gates har mistet omkring 10 milliarder dollar i løbet af de sidste to år, er han fortsat verdens rigeste mand.

Det viser Forbes Magazines årlige liste over verdens rigeste mennesker, der netop er udkommet.

Bill Gates topper listen med en formue på 52,8 milliarder dollar eller 453,58 milliarder kroner.

Til sammenligning er Danmarks statsbudget for 2002 - altså de penge, som staten regner med at bruge i 2002 alt medtaget - i regeringens finanslov på 416 milliarder kroner.

Bill Gates kunne altså betale alle offentlige udgifter i Danmark i hele 2002 og stadig kalde sig mangemilliardær.

Bill Gates formue svarer da også til, at han har tjent lidt over fem kroner hvert sekund, Microsoft har eksisteret.

Færre millionærer i verden

Forbes liste viser, at der i øjeblikket findes 497 dollar-milliardærer i verden. Det er væsentligt mindre end sidste år, hvor verden husede 538 dollar-milliardærer.

Ikke overraskende har en del af disse særdeles velhavende mennesker tjent deres formuer i IT-branchen. Blandt verdens 20 rigeste mennesker kommer de fem således fra IT-branchen - heraf tre fra Microsofts absolutte top.

Foruden Bill Gates finder vi på listens fjerdeplads den 49-årige medstifter af Microsoft, Paul Allen, der har en formue på 25,2 milliarder dollar (216,5 milliarder kroner). Sidste år var han ifølge Forbes god for 203 milliarder kroner (24,4 milliarder dollar), så han har - i modsætning til mange andre investorer - haft et godt år.

Oracle og Dell også med

Det har også Oracle-stifter Larry Ellison, der i år er god for 23,5 milliarder dollar (201,9 milliarder kroner ), hvilket gør ham til verdens femte-rigeste person. Sidste år var han ifølge listen god for 26 milliarder dollar, men tabet på et par milliarder dollar får ham næppe til at sløjfe ahorn-siruppen til morgenbordets pancakes.

Det skulle han nemlig i givet fald allerede have gjort, da han især i løbet af 2001 tabte betydelige summer. I 2000 var han således god for ikke mindre end 47 milliarder dollar mod blot 26 milliarder i 2001.

Også Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer, blander sig blandt verdens abslout rigeste mennesker. Han er god for 14,8 milliarder dollar (127,1 milliarder kroner) og kommer dermed ind på en 15. plads.

Stifteren af Dell Computers, den blot 37-årige Michael Dell, er verdens 18. rigeste person med en formue på 11,1 milliarder dollar (95,4 milliarder kroner).

Verdens næst-rigeste er ifølge Forbes den amerikanske forsikringskonge og spekulant Warren Buffet, der er god for 35 milliarder dollar (300,7 milliarder kroner), mens de tyske brødre Karl og Theo Albrecht - der ejer Aldi-koncernen - er verdens tredje-rigeste og de aller-rigeste mennesker udenfor USA. De er gode for 26,8 milliarder dollar (230,2 milliarder kroner).

To danskere er ikke overraskende med på listen over verdens milliardærer. Det er Lego-direktør Kjeld Kirk-Kristiansen på en 200. plads. Han er ifølge Forbes god for 2,1 milliarder dollar (18 milliarder kroner).

Skibsreder Mærsk McKinney-Møller kommer lige efter på en 208. plads med en formue på to milliarder dollar (17,2 milliarder kroner).

Du kan se Forbes Magazines liste her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere