Columbus lover KMD kamp til stregen

Randers Kommunes valg af KMD som leverandør af kommunens nye IT-system var ikke sagligt begrundet, mener ærkerivalen Columbus IT Partner. Columbus-direktør Carsten Dilling fastslår, at nederlaget i Randers ikke får ham til at opgive det lukrative kommunale marked.

Columbus IT Partners administrerende direktør, Carsten Dilling, er ikke i tvivl om, at de seneste ugers skandale i Farum Kommune er den reelle årsag til, at Columbus blev vraget som leverandør af Randers Kommunes IT-system i mandags.

Havde Columbus fået ordren, var der trillet 30 millioner kroner ned i selskabets kasse over tre år, men nu var det i stedet ærkefjenderne fra det kommuneejede KMD, der løb med pengene.

Useriøs beslutning

- Det, der ødelagde kontrakten for os var den historie, der har kørt omkring Farum. Randers Byråd lagde vægt på den usikkerhed, der var skabt omkring vores løsning, men jeg mener, at de traf beslutningen på et useriøst grundlag, siger Carsten Dilling.

Ifølge IT-chef i Randers Kommune, Frank Madsen, faldt valget på KMD frem for Columbus, fordi KMD kan fremvise en større leveringssikkerhed, men det argument giver Carsten Dilling ikke meget for.

Selvom Columbus IT Partners milliondyre kommunesatsning stadig har sit gennembrud til gode ? foreløbig er det udover Farum kun Odense, der er hoppet med på vognen ? så mener Carsten Dilling stadig, at der er gode muligheder for indtjening fremover.

- Det her er en potentielt stor forretning for os. Alene i Danmark handler det om tre milliarder kroner i omsætning årligt, og det er der ingen grund til, at KMD skal sidde på alene, siger han.

Columbus fortsætter kamp

- Vi ville gerne have vundet i Randers, det er der ingen tvivl om, men nu bliver vi nødt til at kæmpe videre. Vi har en god dialog med en række spændende kommuner lige nu, og vi er absolut ikke på vej ud af markedet. Vi er klar til at slå KMD, og det kommer vi også til, for vi ved, at vi har den bedste løsning, siger Carsten Dilling.

Han noterer sig med tilfredshed, at KMD har udtalt, at man betragter Columbus IT Partner som en reel trussel indenfor det kommunale segment.

I Farum er det mange millioner kroner dyre IT-system fortsat ikke færdigt, men det er tæt på, lover Carsten Dilling. Han forklarer, at Columbus har genforhandlet kontrakterne med kommunen og strammet op på en række forhold.

For eksempel er løsninger designet specielt til Farum Kommune droppet til fordel for standardløsninger, der kan sælges til andre kommuner.

Med andre ord er der sat en prop i det hul, hvorfra millionerne tidligere fossede i en lind strøm fra Columbus? kasse til Farum Kommune i form af dyre konsulenttimer til system-implementering og fejlrettelser.

Røffel til Brixtofte

Samtidig har Columbus IT Partner ifølge Carsten Dilling skruet bissen på overfor kommunens genstridige borgmester Peter Brixtofte i et forsøg på at få færdiggjort systemet.

- Vi har i løbet af 2001 stillet større krav til Farum om, at kommunen hjælper til med at få bolden i mål. Vi mangler kun at afslutte ganske lidt, men det kan vi kun, hvis der er en partner at gøre det med. Vi har manglet modspil fra Farum det sidste halve år, hvor arbejdet med IT-systemet har været inde i et vacuum, siger Carsten Dilling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere