Sådan fandt de IT-projektlederen

Eksport Kredit Fonden søgte en projektleder til at holde styr på processen, når selskabet skal lægge sine forretningssystemer om til et ERP-system. Det krævede en medarbejder, som både har erfaring med projektledelse og har en bred viden om IT. Det lykkedes at finde den rigtige. Og han faldt hurtigt til.

Det skulle ikke kun være én, der var eminent til at dirigere. Det skulle også være en person med en stor portion IT-viden i bagagen.

Eksport Kredit Fonden under Økonomi- og Erhvervsministeriet jagtede en projektleder til at lede en implementing af et ERP-system. Det lykkedes at finde den rigtige. Eksport Kredit Fondens IT-chef Klaus Ulrik Rasmussen fortæller her, hvordan de fandt frem til den brede profil.

Hvordan gik rekrutteringen?

Den gik godt, selvom vi faktisk søgte en meget bred profil. Vi fik omkring 25 ansøgninger, havde seks til samtale, og der var tre relevante, kvalificerede ansøgere imellem.

Var det svært en finde en profil, der er så bred, som I havde brug for?

Ja, for det er en profil, som kræver både en generel bred viden om IT, både om drift, system og teknik, og at man har prøvet projektledelse før. Og dem er der ikke så mange af. Men vi er en mindre organisation med 70 medarbejdere og vores IT-funktion er lille, så vi var nødt til at finde en, der dækker bredt.

Hvor mange gange var kandidaterne til samtale?

Vi havde seks inde første gang, og tre af dem var så inde endnu en gang. For at få så bredt et bedømmelsesgrundlag som muligt, foregik alle samtaler med flere repræsentanter fra virksomheden. Jeg deltog som IT-chef ved alle samtaler, men derudover var der altid en ekstra person eller to med. En repræsentant for medarbejderne i IT-afdelingen, en fra personaleafdelingen eller vores vicedirektør. Jens Christian Nielsen, som vi ansatte til sidst, mødte dem alle, før han blev ansat.

Var det en svær udvælgelsesproces?

Nej, det vil jeg ikke sige, for Jens Christian Nielsen tegnede meget tydeligt et billede af sig selv, som passede ind i den profil, vi havde brug for. Vi havde godt nok tre kvalificerede at vælge imellem, men dels var han den bedste fagligt, dels følte vi, at han passer godt ind i det miljø, vi har hos os.

Hvorfor gør I meget ud af at skrive i jobannoncen, at I lægger stor vægt på kompetenceudvikling af jeres medarbejdere?

Vi tror, at gode folk er opmærksomme på deres egen udvikling. De har en faglig stolthed og vil gerne følge med og opretholde sin værdi på arbejdsmarkedet. Gode folk har fokus på den slags ting, og det har vi selvfølgelig også. Som det gamle mundheld siger: Hvis du synes uddannelse er dyrt, så skulle du prøve uden.

Hvad siger jeres ansøgere til, at I prioriterer kompetenceudvikling højt?

Det imponerer faktisk folk, vi taler med, at den enkelte medarbejder har en udviklingskonto i forbindelse med sin udviklingsplan, som vi løbende diskuterer. Han kan ikke selv disponere over pengene ? det gør han sammen med sin chef ? men han kan se et beløb sat af. Beløbet varierer meget, efter hvem der er tale om, men for en generel IT-medarbejder vil det ligge på 20.000-25.000 kroner årligt, siger Klaus Ulrik Rasmussen.

Denne artikel er fra Computerworld IT Job

Jens Christian Nielsen er 37 år og har nu titel af chefkonsulent i Eksport Kredit Fonden. Han kom fra en stilling i IT-projektet DeMars hos forsvaret, hvor han har været i flere omgange, siden han startede som værnepligtig i 1984. I forsvaret har han taget en officeruddannelse med teknisk retning, og siden 1995 har han udelukkende arbejdet med IT. I perioderne uden for militæret har Jens Christian Nielsen blandt andet været ansat hos SAS Institute.

Hvorfor søgte du jobbet hos Eksport Kredit Fonden?

Jeg manglede udfordringer på mit eksisterende job, så jeg kiggede mig rundt efter noget andet. Jeg scannede markedet for jobannoncer, og når jeg fandt nogle, der kunne være interessante, så ringede jeg til kontaktpersonerne på de enkelte jobannoncer og fik en snak om, hvad jobbet egentlig drejede sig om.

Denne gang ringede jeg så til min nuværende chef, Klaus Ulrik Rasmussen, og han var utrolig fornuftig at høre på og kunne fortælle meget specifikt. Det lød som et job, der passede til mig.

Hvad får du ud af at ringe til kontaktpersonen, før du sender din ansøgning?

Jeg fandt hurtigt ud af, at på den måde kunne jeg meget bedre kategorisere mig selv i forhold til jobbet, og jobbet i forhold til mig. Jeg kunne meget bedre skyde mig ind på, om det var et sted for mig. Og i dette konkrete tilfælde med Klaus Ulrik, syntes jeg allerede med det samme, at der var noget kemi. Vi talte godt sammen. Så jeg tænkte, at det her vil jeg godt lægge nogle ressourcer i, selvom jobannoncen måske ikke lige havde gjort, at jeg tænkte: Det her er lige mig. Men det tænkte jeg, efter jeg havde snakket med Klaus Ulrik.

Hvad tiltalte dig ved jobbet?

Det var mikset af driftsansvar og projektansvar. Jeg skulle både være projektleder og driftsansvarlig over for vores driftleverandører.

Hvad betød de gode muligheder for kompetenceudvikling?

Det betyder meget. Jeg vil have muligheden for at videreudvikle mig og øge min kompetencer inden for specifikke områder. Lige præcis, når man snakker IT, er det dræbende nødvendigt at følge med. Hvis man sidder og gemmer sig i et lille hjørne og ikke rigtig følger med udviklingen, så er man lige pludselig kørt agterud i sin karriere.

Hvor meget gjorde du ud af ansøgningen?

Jeg brugte meget tid på ansøgningen. Jeg prøvede at matche den op imod de krav, som blev stillet i jobannoncen, og de krav, Klaus Ulrik havde fortalt om. Jeg forsøgte at spole filmen tilbage i mit eget karriereforløb og sige: Hvad kan jeg bruge, hvor kan jeg få noget erfaring ind, som kan matche deres krav? Så de kunne se, at jeg har prøvet de ting, de har brug for.

Hvornår i forløbet var du helt sikker på, at det her var et job for dig?

Det var jeg faktisk efter første samtale, selvom jeg selvfølgelig er blevet meget mere overbevist om det, efter jeg er kommet herud. Jeg har sendt fire ansøgninger siden oktober, og jeg har også været andre steder, hvor jeg har kunnet se, at det af en eller anden årsag ikke passede til mig. Sådan havde jeg det ikke her, tværtimod.

Hvad synes du så om jobbet nu?

Jeg er faldet rigtig godt til. Det er en positiv og imødekommende arbejdsplads, og jeg har efterhånden fundet min rolle i IT-afdelingen, hvor vi er seks personer. Jeg føler, at jeg har ramt plet, hvis man kan sige det allerede efter halvanden måneds ansættelse, men det føler jeg faktisk.

Denne artikel er fra Computerworld IT Job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere