Atea fik overskud på 17,2 millioner

Atea, der er en af Danmarks største IT-leverandører, kom - trods nedtur i branchen - ud af 2001 med et overskud på 17,2 millioner kr. før skat. Ateas omsætning steg sidste år med 13,8 procent til 1,4 milliarder kr.

Ateas administrerende direktør, Frank Mortensen, er glad for selskabets første årsregnskab. Når man ser bort fra effekten af hjemme-pc ordningen i 2000 er Ateas omsætning nemlig steget med 13,8 procent til 1,4 milliarder kroner i 2001, og det er tæt på det vækstmål på 15 procent, som han satte sig, da Atea blev skilt ud af WM-Data i fjor.

Den øgede omsætning resulterede i et overskud på 17,2 millioner kroner før skat i 2001 mod et underskud på 14,8 millioner kroner i 2000.

Atea har haft en vækst på pc?er og servere til virksomheder på 48,1 procent målt i antal solgte enheder. Det har været med til at øge markedsandelen fra 8,7 procent til 12,1 procent.

? Vi har i løbet af året fået en række nye kunder som blandt andet SAS, Told & Skat, PBS, Berlingske, Københavns Lufthavn og Rigshospitalet, siger Ateas administrerende direktør og medejer, Frank Mortensen og fortsætter:

- Der vil fortsat blive færre og større IT-leverandører på markedet, hvor vi bliver en af spillerne. Vi er godt rustet med en egenkapital på 133 millioner kroner og som en del af en nordisk koncern med en ejerkreds, der er villig til at investere i yderligere vækst. Alt i alt ser vi med optimisme på næste år, hvor vi forventer fortsat fremgang.

Frank Mortensen holder fast i vækstmålet på 15 procent, som helst skal nåes ved organisk vækst. Hvis det ikke rækker, er Atea villig til at købe andre virksomheder op for at nå vækstmålet.

- Vi vil helst have, at nye kunder og IT-medarbejdere vælger os, i stedet for at vi går ud og køber op, da det er forbundet med en stor risiko. Men vi køber, hvis vækstmålet ikke kan nåes, siger han, uden at nævne eventuelle opkøbsemner.

Atea ansatte sidste år 15 nye medarbejdere i Danmark og tæller således 150 ansatte. Hver ansat har på baggrund af årsresultatet fået en bonus på 7000 kroner.

Atea-koncernen, der har 700 ansatte fordelt over hele Norden, omsatte i 2001 for 4,8 milliarder kroner, men vil ikke ud med det samlede resultat. Frank Mortensen oplyser dog, at det også går godt i de andre lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere