AOL nægter beskedtjenester adgang

America Online vil ikke have, at fremmede besked-tjenester kan kommunikere med AOLs egen AIM-tjeneste. Senest har den politik ramt Trillian-messengeren, der ellers fungerer på tværs af andre beskedtjenester.

Det amerikanske Cerulean Studio, der står bag Trillian-beskedtjenesten, ligger for tiden i en veritabel patchkrig med AOL.

Cerulean har stor succes med sin Trillian-software - der kan downloades gratis fra internettet - fordi den kan kommunikere med andre populære tjenester, som MSN Messenger, ICQ, Yahoo Messenger og indtil for nylig America Onlines Instant Messenger, AIM.

Trillians brugere slipper således for at have flere beskedtjenester åbne, når de skal kommunikere med brugere af de andre systemer.

AOL har nu blokeret for, at Trillian-tjenesten kan kommunikere med AIM.

Desuden har mediekonglomeratet sendt en vred besked til de Trillian-brugere, der forsøger at kommunikere med AIM-brugere, om at de gratis kan downloade en fuld version af AIM, i stedet for at bruge uautoriseret software som Trillian.

AOLs programmører har flere gange forsøgt at blokere Trillian-brugernes adgang til servicen, men hver gang har Cerulean Studio lagt en patch ud på nettet, der undviger AOL?s blokade.

Kathy McKiernan, en talskvinde for AOL, siger, at forhindringerne bliver lagt af sikkerhedshensyn.

- Det her handler om et firma, der lancerer et program, som hacker sig ind i vores system, hvilket truer sikkerheden for systemet og vores brugere, siger hun.

McKiernan tilføjer, at AOL har fuld forståelse for, at brugere af selskabets egen beskedtjeneste gerne vil kommunikere med andre tjenester, og at der i øjeblikket bliver arbejdet på sagen.

AOL fastholder dog, at der ikke er nogen aftale mellem AOL og Cerulean Studio, og at selskabet vil blive ved med at holde andre beskedtjenester ude, så længe sikkerheden ikke er på plads.

Cerulean Studio fortsætter bestræbelserne på at give sine brugere adgang til AIM.

- Vi er opmærksomme på problemet og arbejder i øjeblikket på at løse det, siger Ceruleans medstifter, Scott Werndorfer.

Relevant link:
Mere om multiplatforms-messengeren Trillian.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere