Fremtidens kamera er her

Den allestedsnærværende trådløse teknologi er nu tilgængelig i Nikon Coolpix P1 – et lommekamera til under 4.000 kroner. Dejligt!

Man kan ikke tale om, at trådløs teknologi kommer snigende – den kommer nærmest buldrende, og nu er turen kommet til de digitale kameraer.

Det er ikke længe siden, at teknologien blev introduceret som ekstraudstyr til studiefotografens spejreflekskamera – men allerede nu findes den i et almzindeligt familiekamera fra Nikon, og der vil snart være flere passagerer på den trådløse vogn.

For at kunne udnytte den trådløse overførsel af billeder fra Nikon Coolpix P1 til computeren, skal man have trådløst netværk eller et trådløst netværkskort i computeren.

Dernæst skal man installere et program på computeren, så den sættes i stand til at kommunikere med kameraet. Første gang det sættes op, forbindes kamera og computer med et USB-kabel, og der lægges en profil ind i kameraet, så det fremover kan finde netværket.

Når det er sket, kan man på kameraet enten vælge at overføre alle billeder, der er optaget, eller at overføre dem løbende, efterhånden som man tager dem. Det er en dejlig let måde at overføre billeder på, og for mange vil metoden givetvis afløse kortlæser og kabler i den nærmeste fremtid.

Selve installationen var i vores tilfælde langt fra smertefri, faktisk måtte vi bruge usædvanlig meget tid med både manual og en Nikon-supporter, inden vi fik det til at virke. Da det endelig lykkedes, var det til gengæld let at arbejde med. Vi håber bare på, at ikke alle har de samme problemer, for så får de travlt i supportafdelingen hos Nikon.

Har man en PictBridge-kompatibel printer, kan man med en lille enhed, PD-10 Wireless, udskrive billeder trådløst, direkte fra kameraet. I modsætning til forbindelsen til computeren gik installationen af denne enhed let, og vi kunne udskrive billeder lige efter, at de var optaget.

Det kan være ganske smart, for eksempel kan man udskrive festbillederne undervejs ved festen, så gæsterne kan få en kopi med hjem. PD-10 Wireless er ekstraudstyr og koster 300 kroner.

Nu skal vi ikke udelukkende fortabe os i de trådløse muligheder, for Nikon Coolpix P1 fungerer naturligvis som et almindeligt digital kamera, og billederne kan også overføres via kabel eller fra en kortlæser, nøjagtig som med andre kameraer.

Kameraet har otte megapixel at gøre godt med, og billederne kan således tåle at blive udskrevet i A3. Der er 3,5× optisk zoom, og bag på kameraet er der en god stor 2,5" LCD-skærm. Kameraet har 32 MB indbygget hukommelse, og det kan faktisk være nok, hvis man altid er i nærheden af computeren, så man kan overføre billederne trådløst – men mon ikke de fleste vil investere i et SD-kort til kameraet.

Betjeningen af kameraet er god, ligesom det har en god ergonomi. Der er ikke søger på kameraet, men skærmen er god og lysstærk, så den kan anvendes selv i kraftigt lys.

Der går noget tid, fra man trykker på knappen, til kameraet tager billedet, men tiden bruges primært til fokusering. Hvis man anvender teknikken med at trykke udløserknappen halvt ned, så kameraet kan fokusere inden billedet tages, så tager det billedet med det samme.
Billedkvaliteten fra kameraet er god.

Farverne er naturlige, og farvemætningen passer godt med virkeligheden. Vil man have ekstra farver på billederne, er det muligt at skrue op for farvemætningen via menuen. En nærmere granskning af billederne afslører en tendens til kromatisk aberration, der viser sig som lilla kanter langs lyse objekter i billedet.

Dette er imidlertid normalt og ikke værre end på mange andre kameraer. Konkret så vi farvede kanter med en bredde på cirka fem pixel, og dem kan man sagtens se på en computerskærm, når man zoomer kraftigt ind, men i praksis vil de fylde mindre end 0,5 mm på en kopi udskrevet på A4, så det er næsten usynligt på en udskrift.

Objektivet har en god skarphed ved alle brændvidder, og makroindstillingen giver gode nærbilleder. Den indbyggede blitz er ikke den kraftigste, men den lyser alligevel billedfladen pænt op og vil kunne dække behovet i mange tilfælde.

Alt i alt synes vi godt om dette lille kamera fra Nikon og glæder os over, at trådløs overførsel af billeder ikke kun er en facilitet, der ser smart ud på papiret, men i praksis gør det endnu lettere at arbejde med et digitalt kamera.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere