Framfab på ret kurs efter katastrofeår

Det svenske internetkonsulenthus Framfab tjener igen penge, omend overskuddet er en dråbe i havet i forhold til de gigantiske tab, selskabet har døjet med de seneste mange måneder. Samtidig oplyser selskabet, at administrerende direktør Johan Wall stopper.

En omfattende slankning af organisationen i det svenske internetkonsulenthus Framfab ser nu ud til at have båret frugt. Efter en stribe kvartaler med underskud i milliardklassen, præsenterede Framfab i dag sit første positive kvartalsregnskab længe.

Omsætningen for det seneste kvartal endte på 134 millioner svenske kroner, hvilket er en ganske pæn stigning i forhold til 3. kvartal. Til gengæld er det fortsat langt under 4. kvartal sidste år, hvor selskabet omsatte for 318 millioner svenske kroner.

Plus på fem millioner

Det centrale for Framfabs topledelse er dog ikke omsætningen, men derimod resultatet, der udviser et lille plus på fem millioner svenske kroner efter skat. Driftsresultatet er på 2,8 millioner svenske kroner.

Mere interessant er det måske, at Framfabs topledelse ligeledes forventer at komme ud af 2002 med sorte tal på bundlinien.

Samlet opnåede Framfab i 2001 et gigantisk underskud på 2,6 milliarder svenske kroner mod et underskud året før på 2,3 milliarder svenske kroner.

Siden krisen toppede i maj måned sidste år har flere end 2300 ud af 3000 ansatte fået en fyreseddel, og der er skiftet ud på adskillige lederposter.

Positiv drift i Danmark

I Framfab Danmark er der blot 85 ud af 270 ansatte tilbage. Her oplyser administrerende direktør Jesper Andersen overfor Computerworld Online, at også det danske datterselskab kom ud af det forgangne kvartal med et positivt resultat. Hvor meget ønsker han dog ikke at oplyse.

Framfabs ledelse benyttede lejligheden til at annoncere, at administrerende direktør Johan Wall siger stop på direktørposten efter at have nået sit mål med at reetablere virksomheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere