Optimisme efter møde med IT-minister

Formændene for IT-foraene i Odense, Århus og Trekantsområdet er fulde af fortrøstning efter audiensen i går eftermiddags hos videnskabsminister Helge Sander (V).

Tusindkrone-sedlerne sad ikke ligefrem løst i ærmerne hos videnskabsminister Helge Sander (V), da han i går eftermiddags mødtes med formændene for de jyske og fynske IT-foreninger på Christiansborg.

Til gengæld fik formanden for IT-Forum Århus, Bo Sejer Frandsen, og hans to kollegaer løfte om et nyt møde med ministeren i nær fremtid.

- Vi fik en utrolig positiv modtagelse, og ministeren havde stor forståelse for vores synspunkt om, at Danmark ikke må skævvrides IT-mæssigt, siger Bo Sejer Frandsen til Computerworld Online.

Umiddelbart før mødet med de regionale IT-formænd forhandlede Helge Sander med partierne bag UMTS-forliget om anvendelsen af de mange millioner kroner fra UMTS-auktionen.

Næste møde i den sag er i uge otte, og før da ved ministeren ikke, hvor mange penge der er at gøre godt med til regional IT, forklarer Bo Sejer Frandsen.

Nyt møde

- Det lå i luften, at der ville være et eller andet beløb til os, men hvor stort det bliver, kan jeg ikke svare på. Nu er vi inviteret til et nyt møde om to-tre uger, når forligspartierne har haft deres møde. Det opfatter jeg som et positivt signal, siger han.

Baggrunden for mødet med Helge Sander var, at den nye VK-regering har barberet en vestdansk IT-bevilling på op mod 300 millioner kroner, som var stillet i udsigt af den forrige regering, ned til maksimalt 30 millioner kroner.

Den melding fik IT-Forum Århus, IT-Forum Odense og Trekantsområdet på banen med et brev til Helge Sander, hvori man bad om et hurtigt møde med ministeren.

Ifølge Bo Sejer Frandsen gjorde IT-formændene det klart overfor videnskabsministeren, at de ønsker en bevilling på 300 millioner kroner over fire år, som de oprindeligt var stillet i udsigt.

- 30 millioner kroner er langt fra nok, men Helge Sander mente ikke, at det var muligt at komme igennem med vores krav, når finansloven er så stram, som den er, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere